Medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populație pot fi aduse la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru distrugere

Distribuie pe:

În acest sens, spitalul a amenajat o zonă dedicată, punând la dispoziție recipiente de colectare specifice fiecărei categorii de deșeuri medicamentoase.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populație pot fi colectate în următorul program:

Marți, joi și duminică, interval orar 14.00-16.00.

Containerele pentru colectarea deșeurilor de medicamente de la populație sunt amenajate în curtea spitalului, intrarea spre SMURD, lângă cabina portarului. Aici este afișat programul de colectare - zile și interval orar, iar recipientele sunt inscripționate corespunzător fiecărei categorii de deșeuri de medicamente.

Deoarece medicamentele colectate cu scopul de a fi eliminate sunt considerate deșeuri, este necesar ca acestea să fie colectate diferențiat. Astfel, există patru astfel de categorii de deșeuri de medicamente:

Deșeuri de medicamente citotoxice și citostatice;

- Deșeuri de medicamente, altele decât cele citotoxice și citostatice;

- Deșeuri de medicamente aflate în stare lichidă;

- Deșeuri de medicamente aflate in recipiente sub presiune.

Deșeurile de medicamente colectate de la populație vor fi ulterior preluate de către operatorii economici autorizați pentru această activitate și distruse.

Excepție fac medicamentele cu substanțe psihotrope și stupefiante care se returnează conform declarației sub semnătură farmaciei de unde au fost achiziționate pe formularul tipizat de rețetă, pentru a fi distruse.

Încurajăm oamenii să strângă medicamentele expirate sau nefolosite și să le aducă la spital. Aceste substanțe nu trebuie sub nicio formă aruncate în pânza freatică (chiuvetă sau toaletă) sau în gunoiul menajer!!!

Biroul de presă

Lasă un comentariu