Grupul ABBA i-a cerut lui Donald Trump să nu-i mai utilizeze cântecele în campania electorală

Distribuie pe:

Grupul ABBA i-a cerut candidatului Partidului Republican la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump, să nu îi mai utilizeze cântecele și videoclipurile în cadrul mitingurilor sale electorale, a anunțat joi casa de discuri a legendarei formații suedeze, informează Reuters și AFP.

Filiala suedeză a casei de discuri Universal Music a precizat că a repertorizat mai multe piese ale grupului ABBA care au fost difuzate cel puțin o dată în timpul unor evenimente de campanie ale fostului președinte american Donald Trump.

“I-am cerut ca aceste piese să nu mai fie utilizate”, a anunțat Universal Music ABC într-un e-mail transmis către AFP.

“Universal Music Publishing AB și casa de discuri Polar Music International AB nu au primit nicio solicitare de utilizare a acelor titluri, iar nicio permisiune sau licență nu i-a fost acordată lui Trump”, a adăugat grupul pop.

Cotidianul suedez Svenska Dagbladet a raportat că unul dintre jurnaliștii săi a asistat în luna iulie la un miting electoral al lui Donald Trump în Minnesota, unde trăiește o importantă comunitate suedeză, în timpul căruia a fost difuzat unul dintre hiturile trupei ABBA, “The Winner Takes It All”.

Un vechi videoclip al grupului, cu o durată de aproximativ 10 minute, a fost proiectat pe un ecran uriaș ce arăta trupa ABBA interpretând unele dintre cele mai mari succese ale sale, inclusiv cântecele “Money, Money, Money” și “Dancing Queen”.

Grupul suedez, alcătuit din Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad - prenumele lor formează numele ABBA -, a fost un vârf de lance al muzicii disco până în 1982, când și-a încetat activitatea. Și alte celebrități din industria muzicală, precum Bruce Springsteen, Neil Young, Celine Dion, Sinead O'Connor, Adele, Tom Petty, R.E.M. și The Rolling Stones, i-au cerut candidatului republican să nu le mai utilizeze cântecele în timpul campaniei sale electorale.

Lasă un comentariu