Elveția: 10.000 de persoane au intentat un proces colectiv statului pentru măsurile din timpul pandemiei

Distribuie pe:

Aproximativ 10.000 de persoane au intentat un proces colectiv pentru a cere statului elvețian despăgubiri pentru efectele negative ale măsurilor luate în timpul pandemiei de COVID-19, a informat joi agenția națională elvețiană de presă ATS, preluată de EFE.

Plângerea depusă la Tribunalul Federal, în care se cere o compensație simbolică de 1 franc, urmărește mai ales ca această cea mai înaltă instanță judiciară elvețiană să declare ilegale măsurile luată în țară, care, deși nu au impus lockdown-uri ca în alte state, au limitat adunările publice și au anulat toate tipurile de evenimente, mai ales în anii 2020 și 2021.

Reclamanții afirmă că nu a existat nicio dovadă că situația sanitară ar fi justificat măsurile luate de guvernul federal, printre care obligația de a furniza un certificat de vaccinare care, potrivit avocaților lor, discrimina persoanele care nu acceptaseră să fie vaccinate.

Elveția a înregistrat oficial peste 4,4 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, echivalentul a aproape jumătate din populație, și 14.400 de decese.

Lasă un comentariu