“Insula Iubirii” aprinde internetul: Cum a făcut Netflix să râdă toată România

Distribuie pe:

Pompierii: “Oare să intervenim cu apă sau să lăsăm drama să ardă până la final?”

Ministerul de Interne: “Lăsați televizoarele în pace! Pentru cine vrea adrenalină, facem angajări și vă arătăm cum se sparg ușile la 6 dimineața… ușile acelea care chiar merită”.

Show-ul TV “Insula Iubirii”, difuzat de Antena 1 și devenit lider de piață, depășind chiar Campionatul European de Fotbal și Olimpiada de la Paris, a stârnit, cu ocazia finalei de miercuri seară, un val de ironii nemaiîntâlnit. Netflix (companie americană care oferă contra cost filme și seriale pe internet) a profitat de ocazie și a făcut o postare ironică și amuzantă pe pagina sa de Facebook, referindu-se la acest show TV: “Să nu spargi TV-ul diseară la bonfire (focul de tabără - n.r.). Mai ai filme de văzut, seriale de binge-uit (de vizionat fără întrerupere - n.r.) și personaje de iubit.”

Reacțiile nu au întârziat să apară. Postarea a declanșat o reacție în lanț din partea comunicatorilor unor instituții publice precum Guvernul României, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne, Reprezentanța Comisiei Europene în România, dar și din partea unor mari companii din România, cum ar fi OMV, eMAG, Kaufland, FAN Courier sau E.ON. Binențeles că s-au “lipit” rapid și politicienii. Două doamne, Elena Lasconi și Ana Birchall, au făcut comentarii amuzante pe această temă.

Unul dintre concurenți, Marcel, a folosit pe parcursul emisiunii un cuvânt inventat de el, “dezahardat”, cuvânt care a generat numeroase comentarii amuzante postate miercuri noapte pe pagina de Facebook a Netflix România. Concurentul a fost întrebat de un reporter Antena 1 ce înseamnă “dezahardat”. El a răspuns că înseamnă “a renunța”.

Ieri dimineață, după ce postarea a strâns 18.000 de aprecieri și peste 5.500 de comentarii, cei de la Netflix au revenit cu o postare în care scriau: “Ne cerem scuze sau cu plăcere și bună dimineața la cafeluță tuturor adminilor și social media managerilor care au avut o seară și noapte cel puțin provocatoare.”

Schimbul de replici și ironii pe marginea acestui show TV este savuros și merită urmărit, motiv pentru care am ales să redăm o parte din aceste comentarii. Pentru cunoscători, aceasta este și o adevărată lecție de comunicare, o bună ocazie mai ales pentru cei din provincie să ia notițe.

Guvernul României: “E totul ok? Sau creștem bugetul la Rabla pentru electrocasnice?”

IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta, România: “Oare să intervenim cu apă sau să lăsăm drama să ardă până la final?”

Ministerul Afacerilor Interne, Romania: “Lăsați televizoarele în pace! Pentru cine vrea adrenalină, facem angajări și vă arătăm cum se sparg ușile la 6 dimineața… ușile acelea care chiar merită! Pentru informații accesează hub-ul de servicii al MAI - https://hub.mai.gov.ro/- secțiunea Carieră MAI”.

Comisia Europeană în România: “Tocmai de aceea, în UE a fost adoptată Directiva privind dreptul la reparare”.

Echipa națională de fotbal a României: “Să aveți în vedere, dacă îl spargeți, că nu mai sunt foarte multe bilete la meciul cu Lituania. E primul meci acasă cu Mircea Lucescu selecționer. Și #GeneratiaDeSuflet are băieți frumoși”

Temptation Island - Insula Iubirii: “Conexiunea cu TV-ul tău nu poate fi distrusa. Începe Asia Express duminică, dragă Netflix”.

Elena Lasconi: “Televizoarele pot fi înlocuite, dar timpul nostru nu. Hai să-l folosim pentru a construi o țară care să ne reprezinte cu adevărat”.

Ana Birchall: “Sparge-l, că și așa mă boicotează! Vă ispitesc să semnați pentru Ana Președinte aici: https://bit.ly 200000DeSemnăturiPentruAnaPreședinte”

eMAG: “Nu încurajăm risipa, dar dacă - de exemplu - sare pisica pe ecran și-l dărâmă fix când se conectează Andrei la univers, nu vă dezahardați. Avem noi https://www.emag.ro/.../super-pret-f9902,produse-la.../c...”

Kaufland Romania: “Știm că probabil bârfele (a se citi dezbaterile serioase și importante) vor dura până la «sampset», așa că, you know, suntem aici și #KauflandLivrează tot ce ai nevoie! Să aruncăm doar cu popcorn către televizor, bine?”

Vola.ro (bilete de avion): “E ok, mai bine mergi tu în Thailanda și vezi clar cum stau lucrurile și îți faci tu singur bonfire-ul tău pe plajă”.

Cancan.ro: “Nu vă dezahardați să spargeți TV-ul. Oricum aflați de la noi tot ce s-a întâmplat”.

OMV: “La datorie pentru cei care vor să-și ia câmpii după episodul de azi și trebuie să alimenteze înainte”.

e.on: “Acum urmează ce-i mai bun. «Dezahardați» de la priză electrocasnicele pe care nu le folosiți. Energia se consumă responsabil. #eficientaenergetica #eon”.

FAN Courier: “Orice ai face, important e să fii ASUMAT! Noi îți livrăm, nu te judecăm. Știi cum zic? “

Glovo: “Mai bine comanzi niște comfort food să te calmezi. Cine iubește, nu lasă… nimic în farfurie și împarte și din cartofi.”

Greenpeace Romania: “Dacă nu-l spargi când vezi cum seacă râurile și se taie pădurile, nu-l mai spargi deloc. Oricum, nu vrei să faci deșeuri”.

BCR: “Noi spunem că cel mai bine este să amâni cu cel puțin 24 de ore orice decizie (cu impact financiar). Mâine poate îți vei iubi mai mult televizorul. Da, da, chiar și ăla cu mileu pe el. Pentru mai multe ponturi, inclusiv despre iubire, dați o raită pe Școala de bani.”                                                                       

Lasă un comentariu