SUA: Politician condamnat pe viață pentru uciderea unui jurnalist

Distribuie pe:

Un fost politician american a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață pentru uciderea în 2022 a unui jurnalist de investigație care ancheta asupra unor fapte de hărțuire și de favoritism în cadrul Biroului condus la acea vreme de acest responsabil politic, informează joi AFP.

În timpul procesului, jurații au ascultat cum Robert Telles s-a ascuns în septembrie 2022 în exteriorul domiciliului lui Jeff German, un reporter experimentat, și apoi l-a înjunghiat mortal. Juriul a considerat în mod unanim că această crimă a fost “intenționată” și “premeditată”.

“S-a făcut dreptate”, a declarat pentru presă Steve Wolfson, procurorul comitatului Clark, statul Nevada (vestul SUA). “Verdictul de astăzi ar trebui să transmită un mesaj, iar acest mesaj este clar: orice tentativă de a pune botniță mass-media sau de a pune botniță sau intimida un jurnalist nu va fi tolerată”, a adăugat el.

Jeff German, un jurnalist de 69 de ani ce lucra pentru Las Vegas Review-Journal, scrisese în mai 2022 un articol despre Biroul de comitat condus de Robert Telles, care la acea vreme candida pentru un nou mandat. Articolul, publicat cu o lună înainte de alegeri, detalia în special acuzații de favoritism și existența unei relații nepotrivite între politician și o angajată. Robert Telles a dezmințit atunci faptele raportate, însă a pierdut alegerile.

“Jeff a fost ucis pentru că a făcut genul de muncă de care el era foarte mândru: munca sa a făcut să dea socoteală un politician pentru rele comportamente și le-a permis alegătorilor să decidă să aleagă pe altcineva pentru acest post”, a declarat directorul executiv al Las Vegas Review-Journal, Glenn Cook.

ONG-ul Committee to Protect Journalists a înregistrat în SUA moartea a 14 jurnaliști și a unei angajate în mass-media, în legătură cu munca lor, din 1992 încoace. (Agerpres)

Lasă un comentariu