Ucraina: 15 regiuni lovite de atacul masiv al rușilor de ieri

Distribuie pe:

Cincisprezece regiuni din Ucraina au fost lovite luni de un atac rus “masiv” vizând infrastructurile energetice, a anunțat guvernul ucrainean, care a vorbit despre “răniți și morți”, relatează AFP și Reuters.

“Cincisprezece regiuni au fost lovite astăzi de un atac rus masiv. Dușmanul a folosit diferite tipuri de arme: drone, rachete de croazieră, «Kinjal» (rachete hipersonice - n.r.). Există morți și răniți”, a postat prim-ministrul Denis Șmîhal pe contul său de Telegram.

Potrivit autorităților locale, infrastructuri energetice din cel puțin trei regiuni ucrainene au fost lovite în atacul masiv rus de luni dimineață.

Autoritățile din regiunile Zaporojie, Rivne și Lvov au anunțat pe Telegram că astfel de infrastructuri energetice au fost lovite în atac.

După atacul masiv de luni dimineață, un colaborator al președintelui Ucrainei a făcut apel la aliații occidentali ai țării să permită atacuri cu rază lungă de acțiune pe teritoriul rus, cu armele livrate de ei.

“O astfel de decizie va accelera sfârșitul terorii ruse”, a postat pe Telegram șeful administrației prezidențiale, Andrii Iermak.

Lasă un comentariu