Contribuție mureșeană la promovarea baschetului în elita Under 16!

Distribuie pe:

Baschetbaliștii tricolori au promovat în Divizia A Under 16. Performanța naționalei masculine de baschet a României U16 este una care aduce un rezultat istoric pentru baschetul masculin juvenil din țara noastră: a doua echipă națională promovată în elita continentală în aceeași vară. Vă reamintim, cu aproximativ o lună în urmă, reprezentativa U20 câștiga FIBA U20 EuroBasket Pitești 2024 Division B. Tânărul jucător de CSM Tg. Mureș, Pap Zoltán, a jucat în toate cele 8 meciuri ale echipei naționale a României, contribuind cu o medie de aproape 20 de minute pe meci, 3 puncte și 2 recuperări, ajutând astfel echipa națională U16 să obțină promovarea în Divizia A, adică printre cei mai buni. Zoli a petrecut 2 luni cu lotul național, iar această perioadă s-a încheiat cu Campionatul European organizat la Skopje. “În opinia mea, rezultatul obținut de echipă a depășit așteptările noastre. Am plecat la Campionatul European cu scopul de a promova în Divizia A. Am reușit să realizăm acest obiectiv și suntem foarte fericiți că am atins ceea ce ne-am propus. Evident, toată lumea își dorește să fie pe primul loc, nouă nu ne-a ieșit exact așa, dar nu suntem deloc supărați din această cauză. Pot spune că sunt mulțumit, însă mereu este loc de mai bine. Am ajutat echipa cu ce am putut, iar pe teren am dat tot ce am avut mai bun, și când am fost pe bancă mi-am încurajat colegii cât de mult am putut, dar am încercat mereu să scot ce e mai bun din mine”, a afirmat Pap Zoltán. (Sursa foto: CSM Tg. Mureș)

România, aproape de sferturile de finală ale FIBA U16 Women's. 3Din lot fac parte și 3 jucătoare de la Gladius Tg. Mureș

Naționala feminină de baschet a României U16 a învins Portugalia, scor 87-76, și, cu trei victorii din tot atâtea partide, în Grupa A la FIBA U16 Women's EuroBasket Konya 2024 Division B, este ca și calificată în sferturile de finală. În primele două jocuri, România a învins Norvegia cu 93-26 și a dispus de Elveția cu 65-51. În clasament conduce România (cu 6 puncte), urmată de Danemarca (4 puncte), Portugalia (3 puncte), Elveția (3 puncte) și Norvegia (2 puncte). Lotul României cuprinde și trei jucătoare legitimate la Gladius Tg. Mureș: Alexia Mărcuș, Tania Șchiopu și Crina Teglaș. Ultimul meci al României este programat astăzi, 20 august, de la ora 14.00, împotriva Danemarcei. (Sursa foto: Federația Română de Baschet)

Astăzi, 20 august, vor fi puse în vânzare biletele pentru meciul România - Lituania

GENERAȚIA DE SUFLET începe în septembrie o nouă ediție a Ligii Națiunilor. Tricolorii vor evolua pe 6 septembrie în Kosovo, iar pe 9 septembrie vor juca pe stadionul Steaua cu Lituania, de la ora 21.45. FRF a anunțat luni (19 august), în cadrul unui comunicat de presă că biletele pentru partida cu lituanienii vor fi puse în vânzare online, astăzi, 20 august, la prânz, pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro și în aplicația mobilă Fan Arena by FRF, disponibilă în App Store (iOS) și Google Play (Android). Prețul biletelor va fi de 35 lei (peluze), respectiv 60 lei (tribune). În zona VIP, prețul este de 500 lei. Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în Family Zone, sectoarele dedicate familiilor, atât la tribuna 1, cât și la tribuna 2, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii. Biletele vor fi livrate în format digital la adresa de e-mail cu care sunteți înregistrați, au mai adăugat reprezentanții LPF. (Sursa foto: Profimedia)

Campania de calificare a României la EURO 2026 de volei feminin

Drumul calificării la Campionatul European pentru echipa feminină de volei a României va începe sâmbătă, 24 august, la Osijek, când va întâlni reprezentativa Croației. România se află în Grupa G alături de Kosovo și Croația. În primul meci din grupă, sâmbătă, 17 august, la Gjilan, Croația a învins Kosovo cu 3-0. Următoarea întâlnire se va disputa sâmbătă, 24 august, la Osijek: Croația - România (ora 19.00). Joi, 29 august, va avea loc jocul din Sala Polivalentă “Alba Blaj” din Blaj: România - Kosovo (ora 18.00). Câștigătoarele celor 7 grupe preliminare își vor asigura prezența la turneul final. Campionatul European de volei feminin va fi găzduit de Cehia, Suedia și Azerbaijan, în vara anului 2026, cu 24 de formații la start. Reprezentativele țărilor gazdă sunt calificate din oficiu.

Lasă un comentariu