Tabăra de vară “Licăr de lumină”, organizată în parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara

Distribuie pe:

Luni, 19 august, în parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara, a avut loc tabăra de vară intitulată generic “Licăr de lumină”. Pe parcursul zilei, tinerii învățăcei au participat la programul de rugăciune și cateheză, găzduit de biserica parohială cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, precum și la ateliere tematice de pictură și confecționare de brățări și cruciulițe. De asemenea, copiii au purtat diferite discuții potrivite vârstei fiecăruia, participând, totodată, la diverse activități specifice taberelor creștine. O implicare deosebită în cadrul acțiunilor desfășurate a fost depusă de către doamna preoteasă și grupul de voluntari din parohia Maieru II, coordonați de către Arsente-Dumitru Sidor, care a susținut, la rândul său, o cateheză “despre rugăciune și rugăminte”.

În a doua parte a zilei, participanții s-au bucurat de cântece, dar și de surpriza mult așteptată a taberei: imensul tobogan gonflabil. În urma tuturor activităților desfășurate, am concluzionat faptul că tabăra organizată în parohia noastră demonstrează cu tărie că avem șansa unei societăți sănătoase în care valorile religios-morale și distracția se pot împleti frumos și că tinerii încă știu să se roage și să păstreze neîntinată credința noastră strămoșească pe care o cultivă încă din fragedă pruncie. La final, aducem mulțumiri familiei Bogdan și Oana Tomuță pentru masa oferită celor 45 de persoane prezente, precum și domnului Radu Pintea pentru sonorizare, pentru distracția cu modelarea baloanelor și pentru implicarea dovedită pe întreg parcursul zilei.

“Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pilde 22, 6).

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. paroh GHEORGHE MIHĂILĂ

Lasă un comentariu