Zilele orașului Sărmașu 24 - 25 august

Distribuie pe:

Orașul Sărmașu își deschide porțile pentru a-i primi cu brațele deschise pe toți cei dornici de distracție și tradiție, în cadrul evenimentului “Zilele Orașului Sărmașu”, având loc între 24 și 25 august. Aceste două zile se anunță a fi pline de energie, momente memorabile și activități diverse.

Sâmbătă dimineața, de la ora 9.00, pasionații de sport sunt așteptați la sala de sport și pe terenul sintetic pentru competiții de tenis de masă, șah, meciuri de fotbal și handbal. Activitățile sportive sunt urmate de o lansare de carte la ora 10.00, unde scriitorii Cadar Katalin și Nicolae Băciuț își vor prezenta noua lucrare la Casa de Cultură.

De la ora 11.00, va avea loc o expoziție de motociclete, urmată de un spectacol susținut de artiști locali între orele 14.00 și 17.00, pe scena centrală. După-amiaza continuă cu momente artistice susținute de Nelu Șopterean, Costi Dumitru și Veronica Maier. Între orele 18.00 și 19.00, pe scena principală va avea loc un recital folcloric, avându-l ca protagonist pe Ciprian Picovici. Tot de la ora 18.00, Casa de Cultură va găzdui un Retro Party, urmat de un recital al trupei Corax la ora 19.00 și un concert extraordinar al formației ASIA, începând cu ora 20.00.

Duminică, 25 august, ziua începe cu o slujbă religioasă la ora 10.00, urmată de Parada costumelor populare, care va porni de la biserică spre centrul orașului. La ora 12.00, scena centrală va găzdui deschiderea oficială a evenimentului, urmată de premierea cuplurilor ce aniversează Nunta de Argint, Aur și Diamant, precum și premierea elevilor merituoși ai orașului.

De la ora 12.30, în parcul de lângă bibliotecă, evenimentul “Drumul Pâinii/ Lada de Zestre a Bunicii” va aduce în prim-plan tradițiile culinare și obiceiurile locale. Programul artistic continuă la scena centrală cu un recital de muzică populară susținut de Sava Negrean Brudașcu de la ora 13.00 și un festival de cântece și jocuri populare între 14.00-17.00, cu participarea unor ansambluri folclorice, precum

“Șireagul”, formația de dansuri populare “Zorile”, ansamblul folcloric “Baltagul” și Asociația Floare De Nu-Mă-Uita. Pe lângă aceste spectacole și momente artistice va alea loc o tombolă de la ora 17.00.

Seara se va încheia cu un recital oferit de Oana Radu Band, urmat de un spectaculos foc de artificii, care va lumina cerul orașului Sărmașu, oferind un final de poveste acestei sărbători.

Zilele Orașului Sărmașu promit două zile de neratat, care prezintă numeroase activități sportive, culturale și de divertisment. Primarul Valer Botezan îi așteaptă pe toți cei care sunt pasionați de sport, muzică, tradiții și de asemenea pe cei ce doresc să petreacă momente prețioase alături de familie și apropiați.

Lasă un comentariu