Tabăra de Artă Gâmbuț, 26 - 28 august

Distribuie pe:

În perioada 26-28 august 2024, în satul GÂMBUȚ, aparținând de comuna Bichiș, din județul Mureș, se va desfășura TABĂRA DE ARTĂ ediția a II-a, cu sprijinul și prin mijlocirea Consiliul Județean Mureș. Proiectul a fost inițiat de Fundația Buckner - Centrul de zi Târnăveni și propune celor 20 de tineri participanți inițierea în sculptura tradițională, modelaj în lut și pictură.

Prin implicarea și profesionalismul celor 7 profesori și voluntari seniori, participanții la Tabără, tinerii aspiranți la gloria artei, vor lua contact direct cu dalta, pensula și culorile, dar și cu “o lume de la capătul lumii”, cum plastic a fost definit satul Gâmbuț. Se dorește repunerea în practică a unor metode și tehnici tradiționale de cioplire și pictare și reînvierea unor obiceiuri și meșteșuguri aproape dispărute.

În acest fel, Gâmbuț, ca multe alte sate de pe tot cuprinsul patriei, își va redobândi aura de sat mândru și frumos.

La căminul cultural din Gâmbuț va fi “Atelierul de pictură”, unde se vor picta și restaura troițele de la intrarea în sat. Sculptura și modelajul în lut vor funcționa la fosta Tabără de sculptură “Sever Suciu”, Gâmbuț 62. O parte din lucrările participanților la “TABĂRA DE ARTĂ, ediția a II-a”, vor face obiectul unei expoziții, la fața locului și în două locații stabilite de organizatori.

Lasă un comentariu