Guvernul ungar pune la bătaie peste 120.000 de euro pentru teatrele și ansamblurile maghiare de dans de peste hotare

Distribuie pe:

Ministerul Ungar al Culturii și Inovației lansează, și în acest an, un apel de proiecte cu un buget de 50 de milioane de forinți (126.738 euro), destinat sprijinirii obiectivelor artistice majore ale teatrelor și organizațiilor profesionale de arte coregrafice maghiare de peste hotare.

Guvernul ungar tratează domeniul culturii ca un sector strategic, susținând activitatea teatrelor și ansamblurilor maghiare de dansuri de peste granițele Ungariei, care contribuie la transmiterea valorilor și la consolidarea identității naționale, informează MTI.

În cadrul acestui program, în ultimii doi ani au beneficiat de finanțare un total de 27 de teatre maghiare și 10 ansambluri de dans, se arată în document.

Pentru anul 2024, teatrele pot aplica pentru finanțare în vederea realizării unei producții independente, precum și pentru achiziționarea de echipamente tehnice și scenice necesare funcționării profesionale, menținerii și dezvoltării calității acestora, iar ansamblurile de dans pot solicita finanțare pentru colaborări profesionale și pentru susținerea întâlnirilor ansamblurilor profesionale de dans popular maghiar de peste hotare. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu