Azomureș a oprit producția

Distribuie pe:

Azomureș a oprit, din nou, producția. Combinatul chimic din Târgu Mureș, cel mai mare consumator de gaze naturale din România și singurul producător de îngrășăminte chimice din țară, a decis să oprească producția din cauza prețului gazului. În ultimii trei ani, combinatul a funcționat cu sincope, fiind mai mult închis decât deschis. Scumpirea gazelor naturale, criza energetică și războiul din Ucraina au influențat negativ activitatea companiei.

Conform economica.net, care citează reprezentanți ai Azomureș, compania livrează acum marfa produsă în ultimele săptămâni și “este pregătită în orice moment de repornire”.

Cei de la economedia.ro susțin că faptul că Azomureș nu mai consumă gaz se reflectă și în datele interactive Transgaz. “Tranzitul de gaze către Ungaria și Republica Moldova se menține, dar, suplimentar, exportăm din producția internă peste două milioane de metri cubi către Ucraina și Ungaria. Putem face acest lucru pentru că depozitele sunt deja pline în proporție de 88% și vor fi, într-o lună, la 100%”, arată economedia.ro.

Lasă un comentariu