Festivalului ProEtnica Sighișoara, ediția a XX-a, 28.08-1.09.2024

Distribuie pe:

Organizatorul Festivalului ProEtnica, Centrul Educațional pentru Tineret (ibz) Sighișoara a publicat programul evoluțiilor la scenă ale participanților la ediția a XX-a jubiliară.

Programul poate fi accesat aici:

https://proetnica.ro/.../PROGRAM%20artistic%20ProEtnica...

Conform acestui program, Festivalul va avea deschiderea oficială miercuri, 28 august, la ora 17, și se va încheia duminică, 1septembrie. În continuare, programul celor patru zile fixează, pe ore, evoluția formațiilor și soliștilor care reprezintă organizațiile minorităților naționale prezente, anul acesta, la Sighișoara.

ProEtnica 2024 reunește reprezentanți ai celor 20 de etnii din România. Aceștia vor susține spectacole de muzică și dansuri tradiționale pe scena din Piața Cetății; paralel, în cadrul dialogului extins dintre organizațiile minorităților naționale, vor avea loc prelegeri, conferințe, dezbateri, expoziții, lansări de carte, etc., programul acestei din urmă secțiuni va fi anunțat ulterior.

Festivalul Intercultural ProEtnica a fost înființat în anul 2001. El are loc, anual, în Sighișoara și promovează diversitatea culturală prin spectacole de muzică, dansuri tradiționale, prelegeri și expoziții. Anul acesta, Festivalul Intercultural ProEtnica, organizat de Centrul Cultural Educațional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighișoara, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis. Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României, Ministerul român al Culturii și Ambasada Republicii Federale Germania sunt principalii finanțatori ai manifestării. Festivalul va avea loc în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și cu sprijinul Municipiului Sighișoara, al Agenției Naționale pentru Romi și al Centrului Național de Cultură Romano-Kher.

ProEtnica reprezintă o agora a dialogului intercultural cu valoare de unicat în România și cu reverberații pozitive în plan european. Totodată, este un instrument pentru consolidarea păcii interetnice, pentru o Românie pluralistă și democratică!

Un număr important de parteneri media și-au anunțat participarea la acestă ediție a festivalului, care așteaptă prezența a peste 10.000 de spectatori.

Volker Reiter, Directorul Festivalului

Lasă un comentariu