Românca originară din Batoș, intrată în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și sănătos păr, își lansează cartea și în limba română

Distribuie pe:

Susanne Kalb Orels, născută în satul Dedrad, comuna Batoș, cea care a fost inclusă în Guiness Book cu două recorduri pentru cel mai sănătos și mai lung păr din lume, și-a tradus în limba română cartea “Părul și recordurile mele. Secretul unui păr sănătos și frumos”, după succesul ediției în limba germană.

“Secretul recordurilor stă în rețetele de îngrijire ale părului pe care le-am învățat de la bunica, le-am îmbunătățit și le împărtășesc oricui este interesat (...). Tot ce am învățat despre îngrijirea părului, la adulți și la copii, am cuprins într-o carte în limba germană, care s-a bucurat de succes la Târgul de Carte de la Frankfurt - «Părul și recordurile mele. Secretul unui păr sănătos și frumos». La cererea admiratorilor am scris-o și în limba română și sper să fiu susținută pentru a o publica. Sunt aici o mulțime de sfaturi și rețete pentru a avea un păr sănătos și care stopează pierderea părului (...). Această carte se adresează oamenilor pentru care părul nu este numai un apendice, care trebuie spălat și tăiat din când în când”, a declarat presei Susanne Kalb Orels.

Susanne este cosmeticiană de profesie, s-a mutat în Germania în 1990, iar în anul 2001 visul ei a devenit realitate, când a stabilit primul record mondial, fiind inclusă în Guiness World Records cu cel mai sănătos păr, cu o lungime de 180 centimetri. În anul 2002, Susanne Kalb Orels a obținut al doilea record mondial, având o lungime a părului de 194 centimetri, cu 30 de centimetri mai lung decât înălțimea ei.

Faptul că a ajuns în Cartea Recordurilor de două ori nu e o întâmplare, ne spune Susanne, fiindcă acesta era obiectivul ei încă din copilărie, atunci de când și-a pus o dorință: să aibă cel mai frumos, lung și sănătos păr din lume.

“Având de mică pasiune pentru un păr frumos și estetic, am decis să fac școala de cosmetică-coafură și manichiură. Acest lucru m-a ajutat să îmi ating scopul pe care mi l-am propus, de a avea cel mai frumos, lung și sănătos păr din lume. Pentru atingerea acestui obiectiv am avut nevoie de multă disciplină, ambiție, seriozitate și mult optimism pe care am reușit să-l transmit și mai departe oamenilor din jurul meu”, a afirmat deținătoarea recordului.

Susanne are 58 de ani și, deși au trecut 23 de ani de la prima sa intrare în Cartea Recordurilor, are în continuare un păr sănătos, lung de 140 centimetri, care și-a păstrat culoarea brunet natural, având puține fire albe.

Ea a demontat și mitul potrivit căruia nu e bine să speli părul lung mai mult de o dată pe săptămână, arătând că, atunci când face sport, îl spală și de trei ori pe săptămână.

“Este într-adevăr nu numai igienic, dar dacă faci ceva, nu de pe azi pe mâine, pe parcursul vieții și începi din timp, rezonanța este foarte, foarte mare”, a arătat Susanne Kalb Orels.

Deși trăiește de 36 de ani în Germania, Susanne își vizitează în fiecare vară casa părintească din satul mureșean Dedrad, casa în care a învățat să-și îngrijească părul urmând sfaturile bunicii sale.

“Dacă vă referiți la păr sunt multe greșeli pe care le putem face. Trebuie să vedem ce tip de păr avem, ce fel de șampoane cumpărăm, ce mască folosim. Alimentația este foarte importantă, nucile să nu lipsească și pâinea neagră, fructe, tot ce avem în grădină. Totul ne face bine, nu numai părului, la tot corpul, fiindcă părul se hrănește din corp. Podoaba capilară este hrănită prin circulația sanguină. De aceea trebuie să periem părul în fiecare zi. Și sportul este foarte important. Ieșitul la soare, la aer curat (...). Părul meu nu este vopsit. Am câteva fire de păr albe, dar nu l-aș vopsi niciodată. Este dat cu nuanță de șampon pentru strălucire. Întărirea părului distruge părul. Dacă tot timpul îți faci permanent sau tot timpul îl vopsești, mai trebuie să faci o pauză, să-l lași să regenereze. Eu nu l-am coafat, deci fiecare dacă se simte că trebuie să meargă la coafor, bineînțeles, să-l coafeze. Părut trebuie protejat chiar și de soare”, a mai spus Susanne. (Agerpres)

Lasă un comentariu