Boala unuia dintre parteneri, cel mai frecvent motiv de divorț

Distribuie pe:

Dintr-un studiu amplu derulat în ultimele două decenii de Universitatea de Stat din Iowa, aflăm că nu infidelitatea sau diferențele majore de opinii și de interese sunt factorii ce pot distruge o relație de lungă durată.

Cercetătorii americani, citați de descopera.ro, au dezvăluit că boala este cel mai mare inamic al unei relații funcționale, care ar fi avut toate șansele să dureze până la adânci bătrâneți.

Astfel, sănătatea partenerului de viață are un impact semnificativ asupra relației de cuplu, fără ca această problemă să fie vreodată abordată deschis. Mai exact, atunci când partenera suferă de o afecțiune gravă sau este diagnosticată cu o boală cronică, acest lucru poate fi suficient pentru ca partenerul să se replieze și să se îndepărteze, renunțând la mariaj în cele mai multe cazuri.

Esența sentimentului de teamă și incertitudine față de viitor este accelerată adesea de stresul fizic și psihologic pe care îl presupune îngrijirea unui partener bolnav, fapt care poate fi cu atât mai dificil în situațiile în care o singură persoană este însărcinată cu o atât de dificilă responsabilitate.

“Rata divorțurilor este cu șase procente mai mare dacă soția este aceea care se îmbolnăvește, în comparație cu situațiile în care ele rămân sănătoase. Concluziile noastre se bazează pe un studiu desfășurat prin monitorizarea a 2701 cupluri, pe parcursul a două decenii. În schimb, starea de sănătate a soților nu a influențat riscul de divorț în cazul cuplurilor monitorizate”, afirmă oamenii de știință americani. Lucreția Pop

(Sursa foto: pexels.com)

Lasă un comentariu