Fiscul presupune că toți cetățenii sunt infractori

Distribuie pe:

Argumentam, în urmă cu o săptămână, la un post de televiziune, că introducerea unui “CNP fiscal” pentru persoane fizice încalcă flagrant dreptul la viață privată. Această nouă inițiativă se află în proiectul de modificare a Codului de Procedură Fiscală postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor, condus de Marcel Boloș.

“Se propune introducerea unui nou articol, art. 82-1, care prevede că organul fiscal central alocă oricărei persoane fizice un număr de identificare digitală atribuit în scop fiscal care să fie utilizat de persoanele fizice, în locul CNP-ului, pentru funcționarea corectă a sistemelor care solicită utilizarea CNP-ului persoanelor fizice”, conform documentului de fundamentare a proiectului.

Mai mulți experți fiscali susțin în comentarii publice că măsurile aplicate în ultimii ani de către Ministerul Finanțelor și ANAF au început prin a fi opționale, iar apoi au devenit obligatorii, așa cum este cazul E-Transport și E-Factura. În esență, confirmă ceea ce susțineam încă de la apariția acestei aberații că încalcă flagrant Constituția României și tratatele internaționale semnate de țara noastră și nu va rezolva nicidecum problemele bugetare ale economiei.

De fapt, Fiscul (având în spate o putere politică) urmărește să aibă acces la cumpărăturile și viața privată, intimă, a fiecărui român, fără mandat judecătoresc. Cu alte cuvinte, Statul presupune din start că toți cetățenii sunt infractori și trebuie monitorizați fiscal preventiv, pentru a avea acces la tot ce faceți financiar în viața dumneavoastră privată. Vă mai ia și de proști argumentând imbecil că astfel vor stârpi evaziunea fiscală.

Nu uitați să le mulțumiți guvernanților, fiindcă doar ei sunt cei “cinstiți”!

Marius Pașcan

Lasă un comentariu