Sângeorgiu de Mureș - Cel mai amplu proiect de asfaltare câștigat de o primărie de comună

Distribuie pe:

Stadiul lucrărilor

În cadrul celui mai mare proiect de asfaltare câștigat de o primărie de comună, în Sângeorgiu de Mureș au fost finalizate lucrările de modernizare pe cinci străzi (Narciselor, Panseluțelor, Violetelor, Pompelor, Mihai Eminescu).

Sunt în curs lucrări de modernizare pe străzile: Matei Corvin, Salciei, Crizantemelor, Căprioarei, Liliacului, Apei Sărate - tronson 2, Câmpului, Aleea Florii Soarelui, Stejarului, Tiribici, Stelelor.

Primarul comunei, Sófalvi Szabolcs: „Acest proiect a fost întocmit și depus de Primărie la Ministerul Dezvoltării încă în anul 2022. A participat la marele concurs de proiecte și de selecție, a fost declarat câștigător și ales pentru finanțare, iar în anul 2023 a fost semnat Contractul de finanțare, în prezența dlui ministru de resort, Cseke Attila. Au urmat avizările, autorizările și procedurile de licitații. Acestea nu au putut fi demarate simultan pentru că cele 27 de străzi au fost împărțite în 10 loturi a câte 1, 2 sau 3 străzi.

Printre criteriile și condițiile după care a trebuit să fie alese străzile pentru asfaltare au fost: vechimea lor, să fie străzi publice și nu private, să dispună de rețele de apă și canalizare, să deservească instituții de învățământ, publice, culturale, de sănătate, zone cu agenți economici, numărul/densitatea locuitorilor din zonă, să fie terminate sau aproape de finalizare zonele de șantiere în lucru ale caselor sau blocurilor, etc.

La aceste străzi se vor mai adăuga și alte câteva străzi care vor fi modernizate din bugetul local. Totodată, Primăria a demarat și realizarea studiului de fezabilitate pentru asfaltarea celorlalte străzi comunale, inclusiv spre Tofalău și Cotuș, pe care le va depune spre finanțare din fonduri europene sau guvernamentale".

Lasă un comentariu