Caricatura târgumureșeanului Gabi Rusu, premiată cu locul I, etichetă de bere în Muntenegru

Distribuie pe:

În ediția noastră de miercuri, 7 august, am publicat o știre referitoare la faptul că graficianul târgumureșean Gabriel Rusu a obținut premiul I la ediția a IX-a, a Festivalului Internațional de Caricatură Kolašin - Montenegro 2024, organizat de Centrul Cultural Kolašin, sub auspiciile Ministerului Culturii din Muntenegru și ale Municipalității Kolašin. Tema salonului a fost figura marcantă a poetului muntenegrean Vito Nicoliæ (1934 - 1994).

Ieri am avut parte de o surpriză plăcută când am aflat că lucrarea lui Gabriel Rusu, premiată în cadrul acestui festival, a devenit eticheta unei beri artizanale lansate în memoria marelui poet muntenegrean.

Vasilije Preleviæ, este unul dintre cei mai cunoscuți maeștrii berari din Muntenegru, fiind unul dintre fondatorii fabricii de bere BOLD BREWERY din Podgorița. El a anunțat lansarea berii artizanale VITO, o bere din grâu ce are 4,4% alcool, ca un omagiu adus unuia dintre marii poeți muntenegreni Vito Nikolici (1934-1994), în cadrul Festivalul Internațional de Caricatură Kolašin care are ca temă chiar figura poetului. Iată cum lucrarea graficianului târgumureșean va putea fi astfel admirată de mii de muntenegreni și turiști care vizitează această țară din Balcani. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu