Târgumureșeanca Bernadette Szocs: “Să acceptăm că am avut noi o zi mai slabă”

Distribuie pe:

Echipa feminină de tenis de masă a României, cu Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris, în optimile de finală, după ce au fost învinse de India cu 3-2. Pentru Bernadette Szocs, diferența la întâlnire cu India s-a făcut după primele două meciuri. “Acolo ne-ar fi trebuit foarte mult unul dintre cele două meciuri, pentru că știam că va fi un meci foarte dificil împotriva lor. De fiecare dată am avut meciuri strânse. Din păcate nu ne-a ieșit, au condus cu 2-0, apoi am încercat să revenim, dar știam că dacă ajungem la un 2-2 este dificil. Pentru că Manika Batra are mai multă experiență decât Adina. Au mai și jucat împreună nu de mult timp și a învins-o, deci are un plus față de ea. Nu ar fi trebuit să ajungem acolo, este o dezamăgire foarte mare. Acum nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Din greșelile astea trebuie să învățăm și să încercăm data viitoare să avem 2-0 pentru noi. Sunt tare dezamăgită, nici nu pot exprima în cuvinte, încă nu realizez 100% ce s-a întâmplat, adică nu vreau să accept situația, chiar dacă deja s-a întâmplat. Am foarte multe de învățat de aici, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Mă motivează, am o ambiție în plus. Chiar nu am niciun regret față de ceea ce am făcut la aceste jocuri, pentru că am lăsat totul deoparte și am făcut totul pentru tenisul de masă. Acum știu că trebuie să mă antrenez și mai mult. Trebuie să acceptăm că am avut noi o zi mai slabă și ele o zi mai bună. Eu nu voi renunța însă la visul meu cel mare. Mai am patru ani la dispoziție și sunt convinsă că într-o zi va deveni realitate”, a precizat Berni.

Prima decizie luată de Federația Română de Gimnastică, după ce Ana Maria Bărbosu a fost deposedată de bronzul olimpic

Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a oferit o primă reacție în care și-a manifestat nemulțumirea față de medalia de bronz pierdută de Ana Maria Bărbosu, la sol, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. România a încheiat, luni, participarea în competițiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. Pentru nici un minut, Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestație la nota lui Jordan Chiles i-a adus sportivei din SUA locul al treilea. Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au plâns după finala de la sol și au oferit primele reacții. Americanii au făcut contestație la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe treapta a treia a podiumului, cu 13.766, iar Carmencita Constantin a anunțat că Federația Română de Gimnastică se va adresa forului internațional, pentru a cere explicații. Șefa gimnasticii românești s-a declarat mulțumită, în schimb, de prestațiile de la Paris. “Nu vom lăsa lucrurile așa! Vom cere explicații la FIG (n.r. - Federația Internațională de Gimnastică). Nu înțeleg de ce i s-a dat în sus americancei (n.r. - Jordan Chiles). Nu uitați că și eu am fost arbitră internațională și știu bine, cunosc acest fenomen al gimnasticii. Voi cere explicații oficiale la FIG, să se facă o analiză și să înțelegem și noi care a fost motivul pentru care gimnastei din SUA i-a fost acceptată contestația. Consider că Ana merita locul al treilea în această competiție de la sol. Una peste alta sunt foarte mulțumită de evoluția fetelor, am avut o finală la echipe și iată două locuri 4-5, care ar fi trebuit să fie un loc 3 sigur în finala de la sol. Dacă la bârnă Sabrina și-ar fi făcut treaba și ar fi stat pe aparat, ne băteam clar pentru medalie, poate chiar pentru argint. Puteam vorbi acum chiar despre medalia de argint”, a spus Carmencita Constantin, pentru Orangesport.ro.

PAOK - FCSB, posibil duel în play-off-ul UEFA Champions League

FCSB și-a aflat posibila adversară din play-off-ul UEFA Champions League. Campioana României va înfrunta câștigătoarea “dublei” dintre PAOK Salonic și Malmo, dacă va reuși să treacă de Sparta Praga, în turul trei preliminar. Jurnaliștii greci au reacționat imediat după tragerea la sorți a play-off-ului UEFA Champions League. Campioana Greciei, PAOK Salonic, va înfrunta câștigătoarea “dublei” dintre FCSB și Sparta Praga, în cazul în care se va impune în fața formației suedeze Malmo. Formația antrenată de Răzvan Lucescu a avut parte de un parcurs excelent în UEFA Conference League în sezonul trecut, însă, își propune prezența în grupele celei mai importante competiții intercluburi la nivel european, Liga Campionilor. PAOK a reușit să treacă de Borac Banja Luka, în turul doi preliminar al competiției. Grecii de la publicația sportsun.gr au prefațat potențialul duel al echipei lui Răzvan Lucescu împotriva câștigătoarei “dublei” dintre Sparta Praga și FCSB. “Adversara celor de la PAOK în play-off poate veni din România sau din Republica Cehă, asta dacă PAOK va trece de Malmo. Duelul dintre Sparta Praga și FCSB (fosta Steaua) este unul echilibrat, între două formații care sunt apropriate valoric una de cealaltă, judecând după dinamica acestui sezon. Un lucru bun este că PAOK a evitat-o pe Galatasaray, care o va întâlni pe Young Boys”, au scris jurnaliștii greci.

Lasă un comentariu