Ediția a doua a Școlii de vară “Copilăria, darul lui Dumnezeu”, desfășurată în parohia Sâncraiu de Mureș

Distribuie pe:

În perioada 29 iulie - 4 august a.c., în parohia Sâncraiu de Mureș, au avut loc o serie de evenimente dedicate copiilor, sub genericul “Copilăria, darul lui Dumnezeu”, toate acestea având ca scop apropierea celor mici de Dumnezeu și de Biserica Sa, închegarea unor noi relații de prietenie între copii, precum și petrecerea unui timp de calitate împreună. În acest sens, un grup format din educatoare, profesoare, cadre didactice universitare și un medic au pregătit diverse activități educative adecvate vârstei copiilor, cum ar fi: ateliere de cusut și de pictură, ateliere muzicale, jocuri de dezvoltare personală, comunicare și improvizație, jocuri de mișcare, cursuri de bune maniere și de limba engleză.

Pe lângă aceste activități, copiii au participat la o activitate educațională susținută de pompierii de la ISU Mureș, activitate în cadrul căreia copiii s-au putut bucura de prezența în curtea bisericii parohiale a unei autospeciale pentru stingerea incendiilor. De asemenea, copiii au participat la cursuri educative susținute de un echipaj SMURD și de un echipaj de Poliție al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. În cadrul Școlii de Vară, domnul Petru-Ionuț Budian, primarul localității Sâncraiu de Mureș, a susținut un curs în care le-a explicat copiilor drepturile și îndatoririle lor, într-un limbaj accesibil celor mici.

Menționăm că activitățile au debutat cu o slujbă de mulțumire, iar la finalul Școlii de Vară, într-un cadru festiv, după participarea la Sfânta Liturghie, copiii au primit Diplome de merit, icoane și dulciuri, iar persoanele implicate au primit din partea noastră câte o icoană și o Diplomă de recunoștință. Acest eveniment misionar face parte din preocupările prioritare ale Bisericii noastre, fiind conștienți că tinerii sunt viitorul Bisericii strămoșești.

Preot paroh Ștefan-Gabriel Caraș

Lasă un comentariu