Expoziția “Ion Vlasiu. Omul printre arbori”

Distribuie pe:

Deschisă la parterul Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României (București, Calea Victoriei 49-53 -n.n.) , expoziția va fi accesibilă publicului până la 1 septembrie.

Acest proiect expozițional este rezultatul unui efort comun de a aduce în prim-plan viața și opera remarcabilă a artistului Ion Vlasiu. Prin efortul curatoriatului comun format din Dorel David Morar, sculptor și muzeograf, și dr. Cora Fodor, istoric de artă și cercetător științific la Muzeul Județean Mureș, am reușit să conturăm o expoziție care explorează în profunzime parcursul artistic al artistului Ion Vlasiu desfășurat pe o perioadă de aproape șapte decenii.

Expoziția este organizată în jurul unor teme și stiluri distincte, evidențiind atât diversitatea, cât și universalitatea creației sale. Prin lucrările selectate din colecțiile Muzeului Județean Mureș, Muzeului Național de Artă al României, Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, Muzeului Național Brukenthal, ale familiei Vlasiu și ale câtorva colecționari particulari, prin implicarea Muzeului Național de Artă Contemporană, a Muzeului Național al Banatului și a Arhivei Televiziunii Române vă invităm să descoperiți universul captivant al acestui artist excepțional.

Muzeul Județean Mureș

Lasă un comentariu