Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii din județul Mureș

Distribuie pe:

În ultimul sfârșit de săptămână, 3-4 august 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au continuat activitățile specifice, de monitorizare a traficului rutier, în vederea depistării și scoaterii din trafic a acelor participanți care, prin încălcarea nomelor legale, pot reprezenta un pericol.

• La data de 4 august a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș - Biroul Rutier au depistat pe DJ152A, în localitatea Nazna, un bărbat de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea alcoolscopică, rezultatul testului de respirație a indicat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările continuă pentru stabilirea stării de fapt și de drept.

• La data de 4 august a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe DN15 E60, în orașul Ungheni, un autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă în acest caz, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

• La aceeași dată, în jurul orei 14.10, polițiștii Biroului Rutier Sighișoara au oprit pentru control, pe DN13-E60, în municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani. Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată pentru perioada în curs. Polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

• La data de 3 august a.c., în jurul orei 8.00, pe DN13 E60, în localitatea Acățari, polițiștii Ser-viciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Târgu Mureș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 80 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de maxim 50 km/h. Pentru nerespectarea vitezei legale, față de șofer au fost luate măsurile de sancționare, în acord cu prevederile O.U.G. 195/2002 R.

De asemenea, în urma testării preliminare, cu aparatele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului unor substanțe interzise, verificările fiind continuate.

• La data de 3 august a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Deda, aflați în timpul exercitării atribuțiilor specifice, pe DN15 E578, în localitatea Deda, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din comuna Ibănești.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, a reieșit faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiști.

Compartimentul Relații Publice

Lasă un comentariu