Sâncraiu de Mureș - Cea mai mare investiție din istoria comunei

Distribuie pe:

“Suntem mândri să anunțăm că am semnat contractul de finanțare pentru extinderea și reabilitarea școlilor gimnaziale din Sâncraiu de Mureș și Nazna, cu o valoare de peste 44 milioane de lei, din care mai mult de 37 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile”, informează primarul comunei, Petru Ionuț Budian. Prin implementarea proiectului, numărul sălilor de clasă va crește la 42 de săli noi și modernizate (față de 20 existente în prezent), iar capacitatea acestora se va mări la 1.008 copii (față de 558 elevi în prezent). De asemenea, 3.131,10 mp unități de învățământ vor fi reabilitate, 3.145,38 mp unități de învățământ urmând a fi construite /extinse la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență energetică.

Consumul de energie pentru încălzire va fi redus cu cel puțin 50% față de prezent, iar necesarul de energie primară va fi cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB).

În curriculumul și în activitățile extrașcolare ale unității de învățământ vor fi integrate elementele de educație pentru dezvoltare durabilă/ educație ecologică, iar în documentele manageriale ale școlii și în practicile asociate, vor fi incluse măsuri care să reflecte accentul pus pe aspectul “verde” al școlii, inclusiv din perspectiva digitalizării proceselor și conținuturilor”, detaliază edilul comunei: “Suntem singura comună din județul Mureș care a obținut finanțare în cadrul acestui program, ceea ce subliniază angajamentul și eforturile noastre în atragerea de fonduri și implementarea de proiecte de anvergură”, precizează edilul-șef.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației - România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului “Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Urmează demararea licitației pentru realizarea serviciilor de proiectare și execuția lucrărilor. (sursa și foto - facebook.com/Petru.Ionut.Budian.Sancraiu.de.Mures/posts…

Ileana Sandu

Lasă un comentariu