JO: încă Două medalii de argint pentru românia

Distribuie pe:

Canotoarele române Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiș remarcabil.

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest și se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m), terminând pe locul secund, după ce au devansat Lituania și Australia.

Aurul a fost obținut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering și Veronique Meester, în 6 min, 58 sec, 67/100. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7 min, 03 sec 54/100.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obținută de Georgeta Andrunache și Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

Tot ieri, canotoarele române Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au câștigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

Canotajul are acum patru medalii la JO 2024, aur prin Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și argint prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin și respectiv prin Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin.

România are un bilanț de șase medalii, două de aur, trei de argint și una de bronz. (AGERPRES)

(sursa foto: Federația Română de Canotaj)

Lasă un comentariu