200 de mureșeni au semnat “Planul Simion”

Distribuie pe:

200 de persoane au fost prezente, miercuri seară, la sediul organizației județene Mureș a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), din Târgu Mureș, pentru a semna împreună cu George Simion “Contractul de înscriere în Planul Simion”. Președintele AUR, și totodată candidatul formațiunii la funcția de președinte al României, a fost primit cu aplauze.

Imediat după sosire, acesta a susținut o conferință de presă, iar mai apoi a semnat, pe rând, contractele care prevăd facilitarea achiziției de către beneficiar a unor locuințe cu prețul de achiziție începând de la 35.000 de euro cu TVA inclus și refinanțarea cu dobândă zero a creditelor bancare aflate în derulare, garantate cu ipotecă imobiliară în limita unor sume cuprinse între 35.000 și 70.000 de euro.

Simion a început conferința de presă declarând că Târgu Mureș este cel de-al șaptelea oraș în care semnează aceste contracte. El a spus că mulți au luat în derâdere planul său de a construi locuințe cu 35.000 de euro, însă acesta este realizabil. “În ultimele două săptămâni, discuția publică legată de acest plan s-a rezumat la aspectul imobiliar și dacă este posibil să construim apartamente la 35.000 euro. Noi am zis și am repetat, repetăm și aici, la Târgu Mureș: acest plan este perfect realizabil atâta timp cât statul se implică și pune la dispoziție terenul în interiorul orașelor, rezolvă ca firmele de utilități să respecte legea, adică să realizeze branșamentele la apă, curent, gaz într-un timp decent, dacă asigură infrastructură și autorizațiile necesare, autorizațiile făcând multe proiecte imobiliare să stagneze și făcându-i pe dezvoltatorii imobiliari să lucreze cu niște marje de profit de la 100% până la 200%. Antrepriza generală va fi a statului român. Construcția propriu-zisă a noilor cartiere va ține de antreprenori (...). Am fost luați în derâdere, s-a glumit, s-a spus că vom construi aceste case din chirpici, dar planul cu care venim stă pe masă. Puteți calcula, poate oricine calcula, ca și celelalte măsuri din Planul Simion”, a declarat George Simion, în conferința de presă.

Întrebat în ce măsură președintele țării are atribuții să realizeze astfel de planuri, Simion a spus că acest proiect va fi implementat de guvernul pe care îl va învesti în funcție. El a mai spus că președintele țării poate propune teme, poate arăta direcții în care țara să se dezvolte și de care românii au nevoie. “Noi îndrăznim să venim în fața românilor cu un plan bun, rău, așteptăm și planul celorlalți. Dacă reușim să câștigăm alegerile, adică să avem președinte și guvern, vom face din acest program un program de interes național, la fel cum e construcția de autostrăzi (...). Voi cere noului guvern pe care îl voi desemna să își asume realizarea acestui plan. Dacă nu se va găsi o majoritate parlamentară care să susțină acest plan, voi merge înapoi pentru a cere votul românilor pentru a realiza acest plan”, a spus George Simion.

Candidatul AUR la președinția României s-a referit și la proiectul său privind dobânzile bancare și a subliniat importanța realizării unor cartiere de locuințe moderne. “Dacă nu atacăm, dacă nu punem problema dobânzilor cămătărești pe care unele bănci le încasează, le oferă, atunci înseamnă că ne-am ratat misiunea, la fel cum președintele Iohannis a propus o temă, «România educată», și nu a dus-o la bun sfârșit. Eu vreau să duc acest proiect la bun sfârșit. Lumea nu mai are încredere în politicieni, în promisiunile lor. Tocmai de aceea semnez un contract individual, semnătura mea și semnătura alegătorilor, în care îmi asum că voi duce acest plan la bun sfârșit. Este nevoie de noi cartiere, cartierele construite de generația părinților și bunicilor noștri, cartierele construite de români în anii 70-80 vor ajunge la uzura fizică și morală. Este nevoie de sistematizare și planificare în urbanism. În marile aglomerări urbane nu se întâmplă acest lucru. Ne trezim că avem parte de cartiere-dormitor, care nu fac decât să sporească poluarea și traficul”, a afirmat Simion.

George Simion a precizat că planul său privind construirea de locuințe cu 35.000 de euro are în vedere inclusiv securitatea demografică a României, deoarece “nimeni nu oferă soluții pentru sporul demografic negativ și pentru oprirea plecării românilor peste hotare”.

După încheierea conferinței de presă, George Simion i-a primit, pe rând, pe cei 200 de mureșeni pentru a semna contractul. Aceștia au avut ocazia să schimbe câteva vorbe cu președintele AUR și să-și arate susținerea pentru candidatura sa la președinția României.

Unul dintre semnatarii contractului, Emil Ținteșan, a declarat pentru Cuvântul liber: “Eu am toată încrederea că vom ajunge unde ne-am propus. Trebuie să ajutăm tineretul. Și eu am doi copii din care unul locuiește în chirie. Îmi doresc ca tinerii să aibă acces la apartamente la acest preț.”

Președintele AUR Târgu Mureș, dr. Cristian Vântu, ne-a declarat că “un număr neașteptat de mare de oameni au venit să semneze Planul Simion. Este o dovadă clară că populația are încredere că acest program este realizabil. Dacă statul dă gratuit terenul și utilitățile, prețul este cel corect. Este un plan realizabil”.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu