Locul în care ne-am născut are proprietăți vindecătoare

Distribuie pe:

Specialiștii în genetică susțin că starea noastră de sănătate este influențată în mare măsură de mediul în care trăim, iar cel mai bine ne simțim pe meleagurile natale, acolo unde s-au adaptat generațiile noastre de strămoși. Pentru a ne adapta în alt loc, este nevoie de trei generații.

Așa se explică și problemele de adaptare cu care se confruntă cei care migrează în alte țări sau chiar pe alte continente, precum și dorul permanent de “acasă”.

Legați genetic de mediul în care au trăit strămoșii

Medicul epidemiolog Irina Alecu, citat de adevarul.ro, afirmă că omul este legat genetic de mediul în care trăiește, inclusiv de zona geografică în care au trăit strămoșii săi sau cel puțin trei generații din familia sa.

Din punct de vedere genetic, suntem influențați de aerul, apa și alimentele consumate de generațiile anterioare, dintr-un anumit areal.

“Noi suntem o parte integrată și integrantă a unui ecosistem și fiecare moleculă a organismului nostru recunoaște, fără să ne dăm seama, o moleculă din mediul nostru exterior. De la apa pe care o bem, la fructele, legumele care se dezvoltă într-un anumit sol, organismul nostru recunoaște și asimilează totul din zona în care ne-am născut. Amprentarea genetică a mediului în care ne-am născut și au trăit generațiile anterioare merge până la cel puțin trei generații.

Tocmai de aceea, organismul nostru se împacă cel mai bine cu alimentele și aerul din zona în care au trăit înaintașii, inclusiv adaptați la preparatele culinare din aceea zonă, cum este, de exemplu, toleranța la alimente foarte picante din anumite spații geografice de pe glob”, explică specialistul.

Organismul se adaptează total de-abia la a treia generație...

În opinia acestuia, atunci când ne mutăm în altă zonă geografică de pe glob, vom resimți probleme de adaptare. Chiar dacă nu conștientizăm, organismul nostru va lupta să se adapteze la noile realități, însă adaptarea nu va fi completă decât la nepoții noștri, care se vor integra biochimic și genetic:

“Dacă noi ne mutăm într-o altă zonă a planetei, vom constata că, biochimic, organismul nostru nu se adaptează complet acolo. Nici măcar copiii noștri. Abia nepoții noștri vor fi mai bine și vor asimila integral tot ce înseamnă ecosistemul în care trăiesc”.

Beneficiile meleagurilor natale

“Dacă ne simțim rău din punctul de vedere al sănătății, cel mai bine este să ne întoarcem pe meleagurile natale. Acolo ne vom reveni, și nu numai din punct de vedere sentimental, psihic, sau moral, dar mai ales biochimic. Ne putem îmbunătăți considerabil starea de sănătate dacă ne întoarcem în zona în care organismul nostru este perfect adaptat mediului înconjurător.

O stare de bine și o stare de sănătate bună nu înseamnă neapărat niște parametri biologici. Starea de bine și sănătatea sunt influențate de factori organici, socio-economici și geocliamtici, pentru că organismul nostru va primi elementele cu care a fost crescut.

În primii șapte ani de viață se amprentează tot ce înseamnă biochimia noastră internă, iar dacă noi am crescut cu anumite particularități din apă, alimente, carnea de la animalele crescute în zona respectivă, atunci ele au cu totul alte proprietăți pentru organismul nostru și sunt mult mai ușor de asimilat decât anumite alimente, fructe, legume sau aerul dintr-o altă zonă a globului.

În concluzie, cel mai prielnic mediu pentru om este cel în care s-a născut. Meleagurile natale au proprietăți vindecătoare, de aceea ne cheamă spre ele întreaga viață”, explică Irina Alecu.

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu