Ciolacu: Drumul expres Craiova - Pitești este unul care se va multiplica “cel mai mult” în economie

Distribuie pe:

Drumul expres Craiova - Pitești este unul care se va multiplica “cel mai mult” în economie, coeficientul fiind de unu la opt, a declarat, miercuri, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a efectuat, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, vizite de lucru pentru verificarea stadiului lucrărilor pe tronsoanele 1 și 4 ale acestui drum expres.

“Este unul dintre drumurile care se multiplică cel mai mult în economie. Are un coeficient de multiplicare de unu la opt. Cu alte cuvinte, dacă investești 100 de milioane de euro, în jur de 800 de milioane de euro se vor întoarce în economia locală. Este un proiect de suflet al prim-ministrului Grindeanu, în acea vreme el a pornit acest proiect de drum expres de 122 de kilometri și tot, de această dată ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu va finaliza acest drum expres. (...) E o promisiune pentru români și pentru olteni, în primul rând, și, nu în ultimul rând, pentru prietena mea, Olguța”, a afirmat Ciolacu.

El a precizat că, potrivit datelor furnizate de constructor, tronsonul 1 va fi finalizat în acest an.

“E o veste bună de la constructor, se pare că o să finalizeze anul acesta cei 17 kilometri, care erau primul tronson, după cum bine știți cred că aici a fost a doua licitație ca să fie finalizați. Sunt 77 de kilometri din acest drum expres între Craiova și Pitești deja finalizați, rămânând ultimul tronson, tronsonul 4, unde sperăm să închidem cât mai repede”, a explicat premierul.

Conform acestuia, legătura finală de la Craiova pe acest drum expres va fi la Constanța.

“Nu întâmplător am fost cu domnul ministru pe A0, pentru că, de fapt, legătura nu este între Craiova și Pitești, este între Craiova și Constanța. Iarăși o promisiune făcută și doamnei primar de către mine și de către domnul ministru, companiei Ford, astfel încât să circule și românii și agenții economici cât mai repede de la Craiova la Constanța, făcând întreaga legătură”, a transmis Marcel Ciolacu. (Agerpres)

Lasă un comentariu