A început depunerea cererilor de finanțare pentru Programul “Femeia antreprenor” Bani de la Guvern pentru femeile de afaceri

Distribuie pe:

Marți, 30 iulie, a debutat Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM sau Programul “Femeia antreprenor”, cum mai este el denumit. Acesta are un budget de 200 de milioane de lei și oferă granturi de 200.000 de lei pentru IMM-urile a cărui asociați, care să dețină minim 50% din societate, este femeie. Conform anunțului făcut de Ministerul Economiei, Antrprenoriatului și Turismului, aplicațiile se transmit exclusive online prin intermediul platformei informatice dedicate: minimis.imm.gov.ro. Reprezentanții ministerului au precizat că după completarea și trimiterea on-line a formularului de înscriere nu se mai pot face modificări asupra acestuia.

Apelul este deschis până în 4 octombrie 2024, ora 20.00, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Deputata social-democrată Dumitrița Gliga a adus câteva precizări importante referitoare la condițiile care trebuie îndeplinite de femeile de afaceri care vor să acceseze acest program.

“Un asociat sau administrator care deține sau administrează mai multe firme poate aplica doar cu una dintre acestea. Sunt prioritizate firmele la început de drum, în care asociații nu dețin sau nu au deținut acțiuni în alte societăți comerciale”, a spus deputata. Ea a precizat că sunt considerate cheltuieli eligibile cele cu echipamentele tehnologice și active corporale din categoria mijloacelor fixe pentru locurile de joacă, săli de sport, săli de fitness, drone, săli de x-body și săli de forță, sisteme specifice în scopul obținerii unei economii de energie, sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare, inclusiv echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncțională, sisteme portabile, telefoane smart, tablete; achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț; mijloace de transport, autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, UTV-uri, ATV-uri, rulote cu sau fără motor, remorci și semiremorci, platforme, izoterme și frigorifice, doc plutitor, șalupe maritime pentru călători, ambarcațiuni de agrement, aparate de zbor, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu