Incendiu de pădure în Iclandu Mare

Distribuie pe:

Ieri, în jurul orei 12.50, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un incendiu de fond forestier produs în localitatea Iclandu Mare, comuna Iclănzel. În urma apelului au fost dislocate forțe de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Târnăveni, Târgu Mureș, Secția de Pompieri Sărmașu, Punctul de Lucru Luduș, un echipaj Salvamont, serviciile pentru Situații de Urgență Iernut și Iclănzel și reprezentanți din partea Romsilva.

Incendiul, care se manifesta pe o suprafață de 2 hectare la coronamentul pădurii de foiase și pin, a fost localizat. Din fericire, forțele de intervenție au reușit să salveze o locuință și o cabană aflate în proximitatea pădurii.

La fața locului au acționat 50 de persoane din cadrul tuturor instituțiilor, care au intervenit pentru limitarea propagării și stingerii incendiului.

După lichidarea incendiului, zona a fost cercetată pentru identificarea eventualelor focare ascunse. Zona a fost survolată cu drona din dotarea Salvamont Mureș. (sursa: ISU Mureș)

Lasă un comentariu