Varianta de Ocolire Sighișoara, un pas important spre etapa de execuție propriu-zisă

Distribuie pe:

Așa cum anunțam în luna iunie, prima formă a proiectului a fost prezentată astăzi Comisiei Tehnico-Economice din cadrul DRDP Brașov, urmând ca în maxim 10 zile, proiectantul să revină cu o variantă adaptată la cerințele beneficiarului.

Termenul pentru proiectare fusese prelungit cu 4 luni, până în 14 iulie 2024; după finalizarea proiectului, urmează etapa de construcție.

Durata pentru execuție, după finalizarea proiectării, este de 24 luni.

Contractul are o valoare de 257.772.291,56 lei, fără TVA.

Varianta de ocolire Sighișoara are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est, revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13), în apropierea localității Hetiur.

Mă bucur că marile proiecte de infrastructură la care lucrăm de câțiva ani încoace devin realitate. Niciodată în județul Mureș nu au fost atât de multe proiecte de mari dimensiuni în lucru, toate deodată, în diferite stadii sau etape. Felicitări Ministerului Transporturilor și DRDP Brașov pentru implicare!

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu