Concert Folktronic Orchestra - premieră muzicală la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Marți, 6 august, de la ora 19, în sala mare a Teatrului Național Tg. Mureș va concerta în premieră Folktronic Orchestra, ansamblul recent înființat de către cel mai cunoscut compozitor de muzică teatrală și de film din Transilvania, Cári Tibor.

Concertul este o noutate pentru că este prima apariție în această formulă a orchestrei, ai cărei membri sunt actrițe, cântăreți și muzicieni profesioniști, unii fiind membri ai Filarmonicilor din Cluj Napoca și Tg Mureș. Iar muzica abordată este unică pe eșichierul muzical din țară. În spectacolul cu intersecție efervescentă de ritmuri și armonii, o fuziune a groove-urilor moderne cu instrumentele electronice, clasice și tradiționale de circa o oră și jumătate vom face a călătorie muzicală în lume. Temele principale au fost inspirate de către compozitorul Cári Tibor din muzicile popoarelor balcanice și nu numai. În spectacol vor răsuna ritmuri cunoscute în limba acelor naționalități din muzica cărora s-a inspirat compozitorul, respectiv română, maghiară, sârbă, bulgară și evreiască. Vor fi compoziții în primă audiență. Spectacolul în sine va fi un show adevărat însoțit de către dansuri moderne și cu imagini proiectate în fundal. Partenerul producției este Tompa Miklós al Teatrului Național Tg Mureș.

Acest spectacol va fi prezentat în 8 august, la Constanța și a fost invitat la deschiderea Festivalului Național de Teatru din București, care va avea loc între 18 - 27 octombrie, Folktronik Orchestra fiind ansamblul care va participa la deschiderea oficială a manifestării culturale în data de 18 octombrie.

Componența Folktronic Orchestra: Cári Tibor - compozitor, pian, voice, Koszorus Krisztina - voce, Magyari Etelka - voce, Vajda Boróka - voce, Borbély B. Emilia - voce, Kiss Attila - gitară bas, voce, Fülöp Alajos - violin, Leon Zsolt - violă, Szabó J. Attila - cello, Kostyák Márton - double bass, Láposi István - trombon, Makkai István - saxofon, clarinet, Szász Csaba - gitară electronică, Ercsei Frenkie - tobe.

Biletele pot fi procurate online pe adresa:

https://www.livetickets.ro/bilete/folktronica-orchestra

Despre orchestră: https://www.facebook.com/profile.php?id=61561060694717

Evenimentul pe facebook: https://www.facebook.com/events/1841305113018903

Lasă un comentariu