De ce simt tinerii că li se fură... Tinerețea

Distribuie pe:

Un raport al Centrului pentru Politici de Tineret și Practici Educaționale de la Universitatea Monash (Australia), citat de descopera.ro, a constatat că tinerii simt că li se fură tinerețea.

Datele au fost colectate în anul 2022 pentru barometrul tineretului australian și analizate recent de specialiști, scopul acestora fiind să ofere perspective mai profunde asupra a ceea ce înseamnă să fii tânăr în această perioadă.

Motive

Presiunile legate de costul vieții și de echilibrarea muncii cu studiile au făcut ca 45% dintre australienii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani să simtă adesea că își pierd tinerețea.

Motivele identificate de ei se referă la patru domenii cheie, și anume la finanțe, muncă, educație și planificare pe termen lung. Aceste provocări sunt strâns interconectate și legate de sentimentul de pierdere a tinereții. Dintre tinerii care considerau că li se fură tinerețea, 69% se îngrijorau adesea că nu au suficientă mâncare, 60% se confruntau cu dificultăți financiare, 51% erau șomeri, 50% riscau să plece din locuința actuală, iar 55% dintre ei simțeau că este puțin probabil să aibă copii în viitor.

“Acest raport a surprins dinamica în continuă schimbare și provocările pe care tinerii trebuie să le îndure pentru a supraviețui, a prospera și a experimenta tinerețea. De asemenea, exemplifică reziliența și optimismul lor, în ciuda lipsei de suport instituțional. Dar, cel mai important, ghidează factorii de decizie să meargă mai departe și să sprijine generațiile viitoare din perspectiva lor”, afirmă realizatorii studiului.

Cum pot fi ajutați

Lipsa suportului adecvat a fost de asemenea asociată cu sentimentul de pierdere a tinereții, 56% dintre respondenți afirmând că nu există suficient suport guvernamental pentru sănătatea mintală, 55% au raportat că nu există suficient suport guvernamental pentru educație, iar 51% au afirmat că nu există suficient suport guvernamental pentru ocuparea forței de muncă.

“Raportul subliniază importanța ca tinerii să fie în centrul discuțiilor despre cum pot fi sprijiniți mai bine. Tinerii, izolați în timpul pandemiei, navigând într-un mediu ostil de angajare și cu studii perturbate, consideră că le-au fost negate experiențe esențiale de viață într-o perioadă critică a dezvoltării lor.

Tinerii din ziua de azi se confruntă cu provocări fără precedent, iar acest raport surprinde luptele lor și necesitatea unor intervenții țintite pentru a-i ajuta să prospere”, concluzionează specialiștii (L.P.)

Lucreția Pop

foto: freepik.com

Lasă un comentariu