Fundația Comunitară Mureș lansează două Școli de Vară STEAM gratuite pentru copii, în localitățile Cașva și Sângeorgiu de Mureș

Distribuie pe:

Fundația Comunitară Mureș anunță cu bucurie lansarea a două Școli de Vară STEAM gratuite pentru copii, organizate în parteneriat cu Școala primară din Cașva și Asociația Caritas Alba Iulia în localitatea Cașva, în perioada 5-9 august, respectiv în localitatea Sângeorgiu de Mureș, în perioada 12-16 august. Activitățile sunt gândite să aprindă curiozitatea copiilor pentru știință, oferindu-le celor mici metode practice și distractive de a învăța noțiuni de știință, tehnologie, inginerie, artă sau matematică.

Evenimentele fac parte din programul național Școli de Vară STEAM, dezvoltat de Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul PEPCO România și implementat local de Fundația Comunitară Mureș, ce urmărește să deschidă apetitul pentru științe al copiilor din comunități cu acces limitat la educație non-formală și să le ofere șansa de a deprinde abilități esențiale pentru viitor prin joacă și experiment.

Școlile de Vară STEAM la care vor putea participa copiii din județul Mureș sunt:

Școala de Vară Fermecată, pentru copii din clasele 1-8, organizată în perioada 5-9 august la Cașva și va fi pentru copii din Cașva, Gurghiu, Glajarie, Ibănești, Hodac și Toaca. Mulțumim din suflet mentorilor profesori implicați: doamnei profesoare Elena Matei pentru găzduire și organizarea atelierului de pictură , doamnei profesoare Andreea Larisa Matei pentru atelierul de artă populară, doamnei profesoare Șerban Rodica pentru atelierele de fizică și domnului profesor Szövérfi János pentru atelierele de chimie!

Școala de Vară Roata de Științe, pentru copii din clasele 1-8, organizată în perioada 12-16 august la Sângeorgiu de Mureș și va avea loc la Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, pentru copii din familii defavorizate din zonă, în colaborare cu Asociația Caritas Alba Iulia, cărora le mulțumim pentru implicare!

Participarea la școlile de vară este gratuită, pe bază de înscriere. Detalii despre program și înscrieri sunt disponibile pe website-ul Fundației Comunitare Mureș, la adresa https://www.fcmures.org

Pe parcursul celor 5 zile de școală de vară, sub coordonarea mentorilor cu experiență din programele de educație STEAM derulate în rețeaua fundațiilor comunitare, copiii vor învăța să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor prin știință, să fie creativi și să aplice noțiunile pe care le deprind în situații reale. Prin experimente, jocuri și proiecte de echipă, micii participanți vor descoperi bucuria de a învăța și de a lucra împreună. Activitățile practice din cadrul Școlilor de Vară STEAM sunt menite să încurajeze pasiunea pentru științe, artă și tehnologie, să sprijine integrarea acestora în mediul natural, dezvoltarea spiritului investigativ, cât și a creativității, a imaginației și a capacității de a corela teoria cu practica în domeniile interdisciplinare ale științei. Astfel, Școlile de Vară STEAM susțin evoluția școlară a copiilor mai departe și îi ajută să devină încrezători și pregătiți pentru viitor.

Școlile de Vară STEAM din Cașva și Sângeorgiu de mureș fac parte dintr-un program național coordonat de FFCR și sprijinit de Pepco România, desfășurat în 20 de comunități din țară, prin Fundațiile Comunitare Banatul Montan, Brașov, Buzău, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Țara Făgărașului și Vâlcea.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților.

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel național interesele fundațiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. Federația susține 18 fundații comunitare însumând peste 9400 de proiecte și 86 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, Fundațiile Comunitare derulează programe în 30 din cele 41 de județe din România și rețeaua este în continuă creștere. (Comunicat de presă Fundația Comunitară Mureș)

Lasă un comentariu