Concurență în creștere la programele de studii din domeniul Sănătate la UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș

Distribuie pe:

Cea mai mare concurență se înregistrează anul acesta la programul de studii Medicină în limba română, unde s-au înscris 753 de candidați pe cele 160 de locuri bugetate (4,70 candidați/loc), în creștere față de anul 2023 (4,24 candidați/loc).

La programul Medicină în limba maghiară s-au înscris 321 de candidați pe 135 de locuri. Concurență ridicată se înregistrează și la programul de studii Medicină dentară în limba română, unde s-au înscris 173 de candidați pe 50 de locuri fără taxă. La programul de studii Medicină militară s-au înscris 124 de candidați pe cele 45 de locuri bugetate.

Înscrierile online pentru admiterea la programele de studii din domeniul Sănătate s-au încheiat astăzi, 18 iulie 2024, ora 12.00. Au fost validate 1.822 de dosare, cu aproape 300 de dosare mai mult decât în anul 2023. Candidații au avut de ales dintr-o ofertă diversificată de programe de studii: Medicină, Medicină militară, Asistență medicală generală militară, Asistență medicală generală, Asistență medicală generală - extensia Bistrița, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Medicină dentară, Tehnică dentară, Tehnică dentară - extensia Bistrița, Farmacie, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Nutriție și dietetică, Asistență de farmacie - extensia Bistrița.

Proba scrisă a examenului de admitere va avea loc duminică, 21 iulie 2024.

Înscrierile online pentru admiterea la programele de studii de licență: Chimie medicală, Chimie tehnologică și programele de studii de licență din cadrul facultăților: Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere “Petru Maior” și Economie și Drept vor avea loc în perioada 20-24 iulie 2024 prin intermediul platformei: https://admitere.umfst.ro/.

Lasă un comentariu