Festivalul “Sighișoara Medievală” reînsuflețește spiritul medieval, la el acasă

Distribuie pe:

În perioada 26 - 28 iulie 2024, Cetatea Medievală a Sighișoarei va fi locul unde cavalerii, domnițele și zânele de odinioară se întâlnesc. Aici, timp de trei zile, călătorul modern poate căpăta cât ai spune “Vivat!” un aspect medieval - de la ținută și până la îndeletnicirile pe care le poate învăța.

Ajuns la ediția cu numărul XXIX, Festivalul Medieval va fi structurat pe mai multe secțiuni: muzică, dans, parade, teatru și ateliere medievale interactive.

Vineri, de la ora 19:00, este parada de deschidere a Festivalului “Sighișoara Medievală” 2024. Imediat după aceea, urmează un moment artistic susținut de îndrăgitul actor Dorel Vișan, iar apoi Peregrinii vor susține un concert.

Sâmbătă, atmsofera devine ceva mai tensionată. În Piața Cetății, vom avea lecții de duel, pedepse medievale, iar Vlad Țepeș va fi prezent la Sighișoara de data aceasta pe picioroange. Ziua se încheie în Piața Cetății cu un spectacol de jonglerii cu foc.

În ultima zi a Festivalului “Sighișoara Medievală”, situația devine mai tranșantă, vom ști deja cine sunt câștigătorii bătăliilor. Vom avea un recital de harpă cu o contesă, iar la final toți cei prezenți la festival se vor bucura de un concert extraordinar susținut de Iris (Cristi Minculescu, Valter & Boro).

“Anul acesta, așa cum este firesc, vom avea Festivalul Sighișoara Medievală. Mai mult ca oricând, vom crea un decor de poveste medievală și în Orașul de Jos, astfel toți locuitorii municipiului Sighișoara să simtă că este festival la ei în oraș. Vreau să ne bucurăm cu toții de un eveniment atât de apreciat și mai ales atât de așteptat. Este ediția cu numărul XXIX, iar porțile Cetății Medievale din Sighișoara sunt larg deschise pentru toată lumea. Vom avea programe artistice interactive, concerte și activități pentru toate categoriile de vârstă. Vă așteptăm să fiți parte dintr-o poveste medievală autentică, în Cetatea Sighișoarei”, declară primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan Iulian.

Zonele de desfășurare ale evenimentului sunt: Cetatea Medievală: Piața Cetății, Piața Muzeului (Zona dintre Biserica Mănăstirii, Muzeul de arme și Turnul cu Ceas; Zona din Jurul Bisericii Mănăstirii; Zona din fața Primăriei), Strada Școlii, “Piața Rățuștelor”, Parc - zona Turnul Cizmarilor și str. Zidul Cetății - zona Turnul Cizmarilor și str. Zidul Cetății.

Evenimentul este organizat de Municipiul Sighișoara sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei Române.

Intrarea la eveniment este liberă.

Lasă un comentariu