Identificați și reținuți 24 de ore pentru furt calificat

Distribuie pe:

Polițiștii orașului Miercurea Nirajului au identificat și reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 39 și 20 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, în cursul lunii iulie a acestui an, cei în cauză ar fi sustras mai multe secțiuni de cabluri telefonice, totalizând o lungime de aproximativ un kilometru, de pe mai mulți stâlpi de susținere a instalațiilor electrice din orașul Miercurea Nirajului.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că ar fi sustras de pe un șantier de construcție din localitate, un cablu electric, de tip prelungitor, de aproximativ 70 de metri.

În urma activităților investigativ-operative derulate de polițiști, precum și a probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore, în cursul nopții de 17/18 iulie a.c..

Aceștia au fost conduși sub escortă și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, în vederea executării măsurii.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unității de parchet competente.

***

URMĂRIT NAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

La data de 17 iulie a.c., în baza activităților investigativ-operative derulate, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au depistat, în comuna Fântânele, un bărbat de 35 de ani, din județul Hunedoara, dat în urmărire națională.

Pe numele acestuia, Judecătoria Focșani a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru o perioadă de 1 an, 4 luni și 813 zile de închisoare, ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni rutiere

în perioada termenului de supraveghere pentru o altă condamnare.

Bărbatul a fost condus de polițiști și depus la Penitenciarul Târgu Mureș.

***

CERCETAT PENTRU DOUĂ INFRACȚIUNI RUTIERE

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 01.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Sighișoara, au oprit un autovehicul, condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Daneș, pe strada Consiliului Europei către strada Mihai Viteazu din Sighișoara.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul în cauză nu figurează ca înmatriculat.

Cercetările continuă în acest caz în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

ÎN ATENȚIA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC!

Pentru siguranța personală a tuturor categoriilor de participanți la trafic și pentru evitarea implicării acestora în accidente de circulație, polițiștii reamintesc câteva recomandări utile:

- Respectați regulile de circulație și adoptați o manieră preventivă de condus!

- Respectați limita legală de viteză! Reduceți viteza în intersecții sau în apropierea trecerilor pentru pietoni, astfel încât să puteți opri în condiții de siguranță!

- Folosiți centura de siguranță (conducători auto și pasageri) și respectați reglementările legale privind transportul copiilor, pentru diminuarea riscului victimal.

- Utilizați telefonul mobil doar prin modul hands-free;

- Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanțe cu efect psihoactiv sau sunteți prea obosit ! Nu este pusă numai viața dumneavoastră în pericol, ci și a celorlalți participanți la trafic.

- Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că autovehiculul este în stare bună de funcționare!

- În contextul condițiilor meteorologice din această perioadă, planificați-vă, pe cât posibil, deplasările în afara intervalului orar 10.00-18.00 sau la orice alte intervale orare la care sunt prognozate temperaturi extreme.

- Dacă vă deplasați în calitate de pieton, traversați partea carosabilă numai prin locurile marcate corespunzător și asigurați-vă temeinic înainte de a traversa. Nu pășiți pe trecerea de pietoni înainte să vă asigurați că o puteți face în siguranță, chiar dacă semaforul are culoarea verde.

- Nu utilizați telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversați un drum public, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier.

- Nu uitați că în condiții de carosabil umed, spațiul necesar pentru frânare crește foarte mult. De asemenea, pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă, culoarea închisă a articolelor vestimentare vă pot face mult mai greu de observat de către șoferi. Nu uitați acest aspect și asigurați-vă că traversați partea carosabilă în condiții sigure.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să conducă cu prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante!

Compartimentul Relații Publice

Lasă un comentariu