Boloș: La Ministerul Finanțelor nu s-au purtat discuții despre creșterea impozitului pe venit și a TVA din 2025

Distribuie pe:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel de discuții pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru creșterea TVA din 2025.

“La MF nu s-au purtat niciun fel de discuții pentru ca impozitul pe venit să crească la 16%, nici pentru creșterea TVA din 2025. Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, pentru că noi nu am prezentat încă un astfel de plan. Așa cum am subliniat ieri (marți, n.r.), abia după ce va fi agreat în coaliție, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles”, a scris ministrul miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloș a anunțat, în context, că autoritățile române vor prezenta CE o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituțiilor și companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătățirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA și continuarea implementării măsurilor de digitalizare și de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.

Totodată, va fi prezentată și o analiză de profunzime a sistemului de venituri publice, inclusiv a veniturilor rezultate din exploatarea resurselor naturale și o valorificare adecvată a activelor statului. (Agerpres)

Lasă un comentariu