Misiuni ale pompierilor mureșeni

Distribuie pe:

În ziua de 15 iulie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 103 situații de urgență, dintre care:

- 2 misiuni pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul unei sere și a unui lan de grâu;

- 10 alte situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și o misiune pentru repunerea unui pui de barză în cuib;

- 1 misiune pirotehnică;

- 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor ca urmare a producerii unui accident rutiere;

- 93 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

Incendii

• Luni, 15 iulie, în jurul orei 16.00, incendiu produs la o seră din localitatea Periș, comuna Gornești. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin împreună cu 10 persoane din cadrul comitetului local pentru situații de urgență Gornești. În urma incendiului a ars o seră pe o suprafață de aproximativ 100 mp și deșeuri lemnoase aflate în proximitatea acesteia. Pompierii au reușit lichidarea incendiului la timp, în limitele găsite și au fost salvate alte 5 sere de pe proprietatea fermierului.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic.

Accidente

• Luni, 15 iulie, în jurul orei 18.00, accident rutier produs între o autoutilitară și un autoturism pe E60, între localitățile Nadeș și Hetiur. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara împreună cu un echipaj de la Drumurile Naționale. Nu au fost victime. Pe toată durata intervenției, s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Alte intervenții

• Luni, 15 iulie, în jurul orei 20.50, pui de barză căzut din cuib în localitatea Șaeș, strada Principală. Au intervenit pentru repunerea acestuia în cuib pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara. A fost vorba despre un pui de barză căzut din cuibul situat pe un stâlp de curent, iar pompierii aflați la fața locului, au reușit repunerea acestuia cu scara aflată pe autospeciala de intervenție.

Misiune pirotehnică

• Tot luni, 15 iulie, în jurul orei 10.10, echipa pirotehnică din cadrul I.S.U. Mureș a fost solicitată să intervină între localitățile Glodeni și Voivodeni pentru identificarea unui obuz de calibru 50 mm și a două cartușe de calibru 7,62 mm. Echipa pirotehnică a ridicat, transportat și depozitat în siguranță obuzul și cartușele, urmând a fi distruse, la o dată ulterioară, cu altă muniție rămasă neexplodată.

Informații despre modul de comportare i^nainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ISU MUREȘ, Compartiment Informare și Relații Publice

Locotenent Dan Petru Daniel

Lasă un comentariu