IMPORTANT!

Distribuie pe:

De ce Compania AQUASERV restricționează furnizarea serviciului de alimentare cu apă la presiune normală, în localitățile unde consumul de apă este foarte mare?

Atunci când Compania AQUASERV S.A. restricționează alimentarea cu apă la presiune normală în anumite zone, înseamnă că se înregistrează un vârf de consum peste cel pentru care au fost proiectate sistemele de distribuție apă potabilă.

În special în zona de câmpie a județului Mureș, dar nu numai, restricțiile sunt cauzate de consumul mare de apă, mai ales seara, când apa din rețeaua publică este folosită pentru irigarea culturilor agricole.

De ce nu face față sistemul de alimentare cu apă?

Sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost proiectate și construite, conform normelor și legislației din România, care prevede utilizarea apei potabile din sistemele publice de alimentare EXCLUSIV pentru consumul casnic!

Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic, ca de exemplu pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor, duce la dezechilibre în rețeaua de distribuție, care provoacă lipsa alimentării în unele zone!

În cât timp se umple un rezervor de acumulare apă?

Un rezervor de acumulare apă se umple în 5-12 ore.

Umplerea lui nu se poate face decât prin scăderea presiunii de furnizare a apei potabile către consumatori!

Ce spune legea?

Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de AQUASERV cu fiecare client.

Conform contractului de furnizare încheiat între Compania AQUASERV S.A. și clienți, Ordinului nr. 88/2007 al ANRSC și Legii nr. 241/2006 a serviciului de apă și de canalizare:

Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă se folosește numai pentru consumul casnic!

Din păcate, sunt mulți cetățeni care nu respectă recomandările noastre și reglementările în vigoare, iar multe familii au de suferit din lipsa apei!

Putem evita astfel de situații.

DACĂ SUNTEM RESPONSABILI ȘI NU RISIPIM APA POTABILĂ!

Lasă un comentariu