Ștrandurile, oaze pentru refugiu și recreere în zilele toride de vară

Distribuie pe:

Vara aduce cu sine dorința de a petrece timp în aer liber și de a ne răcori în apa limpede a piscinelor și ștrandurilor. Din cauza temperaturilor foarte ridicate și a caniculei este recomandat să luam măsuri pentru a ne proteja. De exemplu, în Zagreb, capitala Croației, autoritățile locale au decis ca accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit timp de 3 zile. Aceasta a fost o inițiativă foarte bună de care locuitorii s-au bucurat din plin. Județele Mureș și Harghita, la rândul lor, oferă o varietate de opțiuni pentru cei care doresc să se bucure de soare și apă.

Ștrandul Weekend din Târgu Mureș

Unul dintre cele mai populare locuri din Târgu Mureș este Ștrandul Weekend, situat în apropierea râului Mureș. Acest complex acvatic oferă mai multe piscine de diferite dimensiuni, tobogane acvatice și zone de relaxare. În plus, sunt disponibile terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii, asigurându-se că nimeni nu se va plictisi.

Între 12-14 iulie, Complexul Weekend a fost gazda unui număr record de vizitatori, ajungând la cifra impresionantă de 13,270 de persoane.

Prețurile complexului sunt accesibile, 20 de lei pentru adulți (15 pentru localnici), 10 lei pentru copii (7.5 pentru cei localnici) și pensionari.

Lacul Ursu, Sovata

Lacul Ursu, situat în stațiunea balneoclimaterică Sovata, este cel mai mare lac helioterm din lume. Acesta deține recordul pentru cea mai mare concentrație salină la nivel global și a ajuns la venerabila vârstă de 149 de ani de la formarea sa. Apa are temperatura de 28°C la suprafață și 39°C la o adâncime de 1,5m.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de hotelurile Ensana din Sovata, este de 50 lei pentru adulți și 40 lei pentru copii și pensionari. Lacul e deschis zilnic între orele 10.00 si 18.00, iar între orele 13.00 și 15.00 este pauză, interval în care ieșirea din lac e obligatorie.

Lacul Aluniș, Sovata

Lacul Aluniș se situează a 60m, spre vest, de fratele său geamăn, Lacul Ursu. Suprafața lui e de 3.670 mp și adâncimea maximă e de 7,4 m. Acesta nu are un caracter helioterm și apa lui e rece, dar potrivită pentru baie în zilele caniculare ale verii. Temperatura apei ajunge la aproximativ 33°C la suprafață și 30°C la adâncimea de un metru.

Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 de lei, pentru un pensionari sau copii biletul costă 30 de lei, șezlongul se poate închiria la 35 de lei.

Lacul Negru, Sovata

În complexul Lacul Negru, se poate înota în piscina exterioară cu apă sărată, încălzită și filtrată la o temperatură cuprinsă între 27-30 de grade Celsius, sau în Lacul Negru, care are apă sărată la o temperatură naturală de aproximativ 25-28 de grade Celsius.

Tarifele variază între 60 de lei pe zi, pentru adulți, cu loc pe șezlong și 40 de lei cu loc pe scaun. Pentru copii (2-14 ani) biletul de intrare este 25 de lei pe zi, cu loc pe scaun. După ora 17, tarifele vor fi pentru adulți 30 de lei pe zi (doar intrare) și pentru copii (2-14 ani), 15 lei pe zi (doar intrare). Ștrandul e deschis zilnic între orele 9.00 și 19.00.

Complexul Apollo, Sângeorgiu de Mureș

La doar câțiva kilometri de Târgu Mureș se află Complexul Acvatic Apollo, în Sângeorgiu de Mureș. Acest complex de agrement este renumit pentru apele sărate, care sunt perfecte pentru relaxare. Complexul include piscine cu apă dulce, bazin cu apă sărată, loc de joacă pentru cei mici, plajă cu șezlonguri, terase, diverse zone de relaxare și servicii de masaj.

În timpul săptămânii tarifele pentru acces sunt următoarele: pentru adulți 50 de lei, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani prețul intrării este 22 de lei. În weekend și de sărbătorile legale, tarifele se modifică astfel: adulții vor plăti 60 de lei, iar copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor plăti 28 de lei.

Băile sărate din Jabenița

După o pauză îndelungată de peste 10 ani, stațiunea balneară cu cea mai sărată apă din Transilvania și-a redeschis porțile, la data de 13 iulie 2024. Această stațiune e apreciată pentru beneficiile pe care le oferă atât apa sărată, cât și nămolul mineral.

Apa sărată îmbunătățește circulați sângelui și reduce tensiunea arterială, relaxează musculatura și ameliorează durerile, detoxifică pielea, reduce inflamațiile și elimină toxinele din organism, stimulează metabolismul, îmbunătățind starea generală de spirit. Nămolul mineral, la rândul său, are numeroase priorități prielnice organismului, inclusiv efecte antiinflamatorii și analgezice, capacitatea de a hrăni și hidrata pielea, tratând afecțiunile dermatologice și contribuția la relaxarea și reducerea stresului.

În timpul săptămânii intrarea pentru adulți e 25 de lei pe zi și 30 de lei în zilele de weekend sau sărbătoare, iar pentru copii (5-14 ani), în timpul săptămânii intrarea este 15 lei și 20 de lei în weekend. Taxa de închiriere șezlong este de 20 de lei.

Băile Ideciu de Jos

Situat la doar șapte kilometri de municipiul Reghin, Ideciul de Jos este renumit atât printre localnici, cât și printre cei din zonele învecinate, pentru apa sărată, recomandată pentru diverse afecțiuni și tratamente, și nămolurile minerale, recunoscute pentru efectele lor terapeutice asupra diferitelor părți ale corpului.

Bazinul cu apă sărată, alimentat de mai multe izvoare concentrate (cu 150 g sare pe litru), este divizat în trei secțiuni: prima pentru adulți, cu o adâncime de 1,60 m, iar celelalte două au adâncimi de 1,40 m și respectiv 1,20 m.

Ștrandul este dotat cu o terasă unde se poate servi masa, vestiare, dușuri cu apă rece, și un spațiu pentru împachetări cu nămol, echipat cu un recipient pentru depozitarea acestuia.

Deschis de vineri, 14 iunie, ștrandul așteaptă vizitatori de luni până duminică, între orele 08.00 și 21.00.

Prețul unui bilet de intrare pentru un adult este de 20 de lei de luni până vineri, iar în zilele de weekend crește la 25 de lei. Pentru copiii sub 14 ani biletul de intrate costă 10 lei în timpul săptămânii și 20 de lei în weekend. Închirierea unui șezlong mare costă 20 de lei, indiferent de zi, iar un șezlong mic are un preț de 10 lei.

Ștrandul Municipal Reghin

Ștrandul Municipal se află în Parcul Tineretului, la numărul 3.Programul de funcționare este: luni de la 14.00 la 20.00 și de marți până duminică de la 9.00 la 20.00.

Tarifele pentru acest an au rămas neschimbate față de anul trecut, respectiv, un bilet pentru adulți valorează 20 de lei pe zi, un bilet pentru copii între 5 și 18 ani, 12 lei pe zi, închirierea unui șezlong costă 7 lei pe zi.

Ștrandul Camping Aquaris, Sighișoara

A fost deschis în data de 25 iunie și deși există un singur bazin, acesta este împărțit în două secțiuni: una pentru copii, cu o adâncime de 1,40 m, și una pentru adulți, cu o adâncime de 2,50 m. Ștrandul oferă, de asemenea, zeci de cabine de schimb, dușuri, o terasă cu restaurant și un snack bar. Intrarea pentru adulți costă 40 de lei pe zi iar un bilet pentru copii și studenți costă 30 de lei.

Centrul Tutti Wellness, Roteni

La Tutti Wellness veți găsi piscine și terase potrivite pentru relaxare și revigorare în aer liber. Este deschis zilnic între orele 14.00 și 22.00, iar prețul intrării pentru adulți e de 45 de lei și pentru copii (3-14 ani) este 40 de lei.

Parcul Mcqueen, Acățari

Acest ștrand dispune de trei piscine, două dintre acestea fiind cu apă dulce și una cu apă sărată și tobogan. Pe lângă acestea parcul oferă un perete de cățărat, teren de baschet, minifotbal, biliard, badminton, trambulină, volei pe plajă și groapă de nisip. Este deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar prețurile sunt următoarele: 35 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Băile Banffy, Toplița

Centrul Wellness din Toplița este locul perfect pentru relaxare, fiind una din cele mai populare locații de Wellness și Spa din județul Harghita. Acesta are două bazine de înot cu apă încălzită, unul acoperit și unul descoperit. bazinul mare are o temperatură constantă de 29 - 30 grade Celsius și o adâncime ce variază de la 1,25 metri până la 1,95 metri. 

Adâncimea bazinului descoperit variază de la 1,55 metri până la 2,05 metri. Ștrandul este deschis de marți până vineri între orele 11.00 și 21.00 și în weekend între orele 10.00 și 21.00. Prețul biletului pe 3 ore de marți până vineri pentru adulți este de 30 de lei, pentru pensionari 20 de lei și pentru elevi/studenți este de 25 de lei. În weekend prețul biletului pentru adulți este de 50 de lei, pentru pensionari este de 30 de lei iar pentru elevi/studenți este de 30 de lei.

Aqua Beach, Praid

Ștrandul Aqua Beach are atât piscine cu apă dulce, cât si una cu apă sărată, încălzită și dotată cu 3 jacuzzi-uri, menite pentru răsfățare. Pe lângă acestea, dimensiunea piscinei pentru copii a fost triplată și a fost montat un tobogan de familie, alături de elemente acvatice. Acestea au fost realizate în 2024 pentru a fi asigurată bunăstarea fiecărui membru din familie.

Ștrandul e deschis zilnic între orele 10.00 și 22.00. Tarife sunt următoarele: pentru adulți 55 lei pe zi (după ora 17 prețul biletelor este de 35 lei). Pentru copii (2-14 ani) prețul biletului este de 35 lei pe zi, iar închirierea unui șezlong este 15 lei pe zi.

Melissa Milașcon, Alexandru - Cristian Bîrsan

Lasă un comentariu