PE SCURT, DE LA GUVERN

Distribuie pe:

Stoc de urgență la rezerva de stat

Executivul a aprobat, în ședința de joi, 11 iulie, acumularea unui stoc de urgență la rezerva de stat în anul 2024, constând în 200.000 de litri de apă minerală îmbuteliată în ambalaje mai mari de 3 litri, în vederea asigurării imediate a intervențiilor operative pentru protecția populației, a economiei și pentru apărarea țării, în situații excepționale de deficit care afectează un interes public major.

Finanțarea necesară pentru achiziționarea produselor de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), în limita sumei de 357.520 de lei, corelată cu valoarea estimată, se asigură din bugetul Activității finanțate integral din venituri proprii pentru intervenții operative și reîntregirea stocurilor diminuate, potrivit normativelor în vigoare.

Asistență pentru sprijinirea populației civile din Fâșia Gaza

În aceeași ședință, Executivul a aprobat acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, în vederea sprijinirii populației civile din Fâșia Gaza, afectată în urma conflictului din proximitatea statului Israel, precum și scoaterea de la rezerva de stat a unei cantități de produse alimentare și articole de cazarmament, în valoare de 8.523.970 lei, necesare acțiunii de intervenție operative.

Transportul bunurilor se realizează cu sprijinul logistic al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe cale aeriană sau pe cale terestră până în Republica Elenă/Republica Turcia, ulterior pe cale maritimă până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru, urmând ca pe relația Republica Cipru - Fâșia Gaza, transportul să fie asigurat cu ajutorul agențiilor specializate ONU.

Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății

Tot joi, 11 iulie, a fost adoptată o Hotărâre de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024.

Potrivit documentului, se suplimentează bugetul Ministerului Sănătății pe anul 2024 cu suma de 1,975 miliarde lei credite bugetare pentru plata unor drepturi salariale, asigurarea cheltuielilor privind medicamentele și materialele sanitare din UPU, a cheltuielilor de întreținere și funcționare a direcțiilor de sănătate publică și a serviciilor de ambulanță, pentru derularea programelor naționale de sănătate, precum și pentru derularea proiectelor cu finanțare rambursabilă. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu