Temperaturile extreme afectează mersul trenurilor: Viteza va fi redusă cu 20-30 km/h

Distribuie pe:

CFR anunță că trenurile vor circula cu viteză redusă în medie cu 20-30 km/h față de viteza normală, pe întreaga rețea feroviară, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă.

Măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută în acest sfârșit de săptămână, zilnic, în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius.

Alerte de căldură extremă. Urmează două zile cu cod roșu de caniculă, avertizarea ar putea fi prelungită

“În acest sfârșit de săptămână, traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale la nivel național, prin reducerea vitezei de circulație a trenurilor ca urmare avertizărilor actualizate de Administrația Națională de Meteorologie privind intrarea în vigoare a unui cod roșu de temperaturi extreme, de 40 - 42 de grade Celsius în aer”, anunță, vineri, Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA.

Evoluția temperaturilor la nivelul solului este verificată permanent de către personalul feroviar din cele opt sucursale regionale de cale ferată care administrează rețeaua feroviară la nivel național, precizează CFR.

CFR SA recomandă călătorilor ca în această perioadă să solicite informații despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR, înainte de a pleca în călătorie.

Aceste informații se obțin la casele de bilete ale operatorului de transport de la care o persoană a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și de pe portalurile web ale operatorilor de transport feroviar, unde sunt postate informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse trenurilor înscrise în circulație.

Lasă un comentariu