Turist în Mureș

Distribuie pe:

Pagina de Facebook a Visit Mureș promovează, în permanență, obiective turistice ale județului nostru. Astăzi vă propunem două dintre aceste obiective care merită a fi vizitate și care atrag turiști din toată țara și chiar străinătate.

Situl roman de la Călugăreni

Situl roman de la Călugăreni face parte din vastul sistem defensiv al Imperiului Roman cunoscut sub termenul de limes și a jucat un rol strategic în apărarea Văii Nirajului și a provinciei Dacia.

Aici a staționat o trupă auxiliară de infanterie, care dispunea de o clădire a comandamentului, băi și locuințe civile. În pavilioanele expoziționale TIME BOX, vizitatorii pot afla detalii despre cotidianul roman civil și militar, prezentând, în același timp, informații referitoare la săpăturile arheologice desfășurate aici.

Program de vizitare:

Deschis: 1 aprilie - 30 noiembrie.

Vizitatorii sunt rugați să sune la numărul de contact 0756-61.77.83 (Balla Zsigmond).

Marți-vineri: 9.00-18.00.

Sâmbătă-duminică: 9.00-16.00.

Luni: închis.

Peșterile de mulaj din județul Mureș

Primele peșteri de mulaj din România au fost descoperite pe Valea Mureșului, în zona Sălard - Andreneasa, din munții Călimani și Gurghiu.

Aceste formațiuni speciale și rar întâlnite în lume, s-au format în timpul erupțiilor vulcanice din masivul Călimani, de acum 5 milioane de ani. Atunci lava a acoperit pădurea și cu timpul, sub acțiunea apei, aceasta s-a întărit, iar copacii și crengile lor au putrezit și au fost spălate din roca vulcanică, lăsând în urmă pereții peșterilor.

Asemenea peșteri se mai găsesc în Slovenia, Ungaria, Japonia și SUA. (Sursa: Visit Mureș)

Lasă un comentariu