Guvernul ungar a decis asupra unui plan de acțiune anti-război

Distribuie pe:

Guvernul ungar a decis asupra unui plan de acțiune anti-război - a anunțat, luni, ministrul Gergely Gulyás, șeful Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, precizând că unul dintre obiectivele acestui demers este combaterea propagandei de război.

Oficialul a declarat că, din perspectivă europeană și ungară, este corect faptul că, la începutul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, premierul Viktor Orbán a lansat o misiune de pace, deoarece “pacea nu poate fi realizată fără dialog direct cu părțile implicate în război”.

Gergely Gulyás a subliniat că marile țări din Europa sunt dominate de propaganda de război, dar “cineva trebuie să reprezinte și vocea perdanților, a victimelor, a familiilor mutilate”.

Marile puteri sunt cele care pot contribui în principal la pace, tocmai de aceea, premierul ungar, după negocierile cu părțile beligerante, a ținut să poarte discuții cu președintele Chinei.

Ungaria dorește să aibă relații cu toate țările care pot contribui la pace și să discute cu toți liderii politici care pot contribui la încetarea cât mai rapidă a războiului și la demararea negocierilor de pace - a mai precizat șeful Cancelariei Prim-ministrului Ungariei.

Acesta a afirmat că Ungaria știe care este poziția sa, chiar și ca președinte rotativ al Consiliului Uniunii Europene, și este conștientă de acest lucru, nu are un plan concret de pace, deoarece acesta poate fi elaborat doar împreună cu părțile implicate. “Suntem siguri că dialogul necesită un armistițiu, deoarece nu este realist să se poarte negocieri eficiente despre pace cât timp părțile beligerante se ucid pe front” - a adăugat ministrul, citat de MTI.

“Mulți privesc cu suspiciune și chiar se opun misiunii de pace a Ungariei, iar țara este supusă șantajului politic, juridic și financiar pentru a se alinia susținătorilor războiului”, a conchis acesta. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu