12 percheziții într-un dosar de camătă și șantaj

Distribuie pe:

La data de 4 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Luduș - Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în județele Cluj și Maramureș, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

Persoanele vizate de cercetări sunt bănuite că, începând cu anul 2022 și până în prezent, ar fi oferit în mod repetat diverse sume de bani unor persoane, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat și primit dobândă excesivă.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, în cadrul acestei activități, cei în cauză ar fi recurs la amenințări cu acte de violență, îndreptate către persoanele vătămate sau familiile acestora, pentru a le determina să restituie sumele împrumutate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 59.555 de euro și 6.600 de lei, trei arme, două puști și un pistol, precum și șase telefoane mobile.

Trei bărbați, de 41, 44 și 46 de ani, au fost conduși cu mandate de aducere la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, bărbații vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru trei imobile, evaluate în total la 250.000 de euro și 8 conturi bancare, cu 35.651 de lei și 21.998 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, Poliției Municipiului Câmpia Turzii, Poliției Orașului Vișeu de Sus și luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Cluj și Maramureș. (sursa IPJ Mureș)

Lasă un comentariu