Circa 120.000 de participanți, așteptați la VIBE Festival, cam 30.000 - la concertul lui Jason Derulo

Distribuie pe:

În jur de 120.000 de participanți sunt așteptați, începând de joi până duminică, la a VI-a ediție a VIBE Festival, organizat pe malul râului Mureș, la Sângeorgiu de Mureș, circa 30.000 dintre aceștia fiind estimarea organizatorilor că vor urmări concertul live al starului american Jason Derulo.

“Considerăm că vor veni peste numărul participanților de anul trecut, dacă și vremea o să fie cu noi (...) La concertul lui Jason Derulo ne așteptăm cam la 30.000 de persoane. Anul trecut, în cele 5 zile de festival au fost peste 100.000 de persoane”, a declarat directorul festivalului, Rés Konrád Gergely, într-o conferință de presă.

“Cântărețul, compozitorul și dansatorul american Jason Derulo este capul de afiș al ediției din acest an a VIBE Festival de la Târgu Mureș, care va urca pe scenă cu un mega spectacol live, de calibru mondial”, acesta fiind numit și regele TikTok-ului, cu peste 58,1 milioane de urmăritori, fiind al patrulea cel mai urmărit bărbat pe această rețea de socializare.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sándor Szabolcs Sófalvi, a arătat că la finalul ediției de anul trecut nu s-a știut dacă festivalul VIBE va mai putea continua aici, ca urmare a construirii unui spital de oncologie în apropierea vechii locații, astfel că administrația publică locală s-a mobilizat și a găsit un teren agricol, la peste un kilometru distanță.

“Anul trecut, după ce s-a terminat VIBE, nu s-a știut dacă se va mai organiza la Sângeorgiu de Mureș, pentru că s-a construit între timp acest spital oncologic, unicat în Europa de Est, care își va deschide porțile săptămâna viitoare, pe 12 iulie. Era un mare semn de întrebare că

acolo nu mai putea să rămână festivalul (...); am contribuit să găsim o locație, să nu se mute din județul Mureș, din Târgu Mureș sau din comuna noastră și s-a găsit acest teren. Terenul este privat, acum câteva săptămâni era teren arabil, aici erau culturi agricole. Organizatorii nu știu ce metodă au folosit, dar în câteva săptămâni au înierbat aici (...) Locația este mare, chiar dacă drumul care duce aici. încă nu e modernizat. Tot ca o informație interesantă, ceea ce e bun tinde să aibă o creștere. Prima dată aici a fost Peninsula cu mii de participanți, ulterior a început VIBE, acum 6 ani, cu 10.000, apoi 50.000, anul trecut cu 100.000, acum se ajunge la peste 120.000 de participanți”, a declarat Sándor Szabolcs Sófalvi.

Primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, a precizat că municipalitatea a intrat în acest parteneriat și susține Festivalul VIBE cu suma de 300.000 lei, mai ales că este organizat chiar la limita cu orașul.

“Sunt încântat să fim din nou gazdele celei de-a șasea ediții a VIBE Festival, împreună cu Sângeorgiu de Mureș. Pentru Târgu Mureș, VIBE Festival nu este doar un eveniment, ci și un partener valoros. Lucrăm împreună pentru ca viața culturală a orașului nostru să se dezvolte și să se diversifice, iar astfel Târgu Mureșul să devină un loc atractiv și ofertant pentru tineri (...). Târgu Mureș are o istorie lungă în ceea ce privește patrimoniul cultural și tradiția istorică. Cu toate acestea, VIBE este un festival special și ne bucurăm că atrage mulți tineri, dar nu numai tineri, ci și celelalte generații, deoarece acest oraș întotdeauna a fost leagănul schimbării, pentru ideile noi și pentru energia proaspătă. Și cred că VIBE este locul exact unde aceste lucruri se întâmplă și locul ideal să petrecem timpul liber în acest weekend”, a spus Soós Zoltán, în conferința de presă din deschiderea VIBE.

Edilul din Târgu Mureș a precizat că intenția administrației de a crea un oraș nou, cu o viață culturală bogată, vibrantă, este confirmată și de raportul City Index 2024, publicat recent, care plasează municipiul pe locul șase în ceea ce privește piața culturală din România și pe locul opt în țară ca oraș.

“Iar pentru Târgu Mureș, Festivalul VIBE nu este doar un eveniment, este un parteneriat, deoarece împreună organizăm mai multe evenimente în Târgu Mureș. În acest an, Primăria a oferit o susținere de 300.000 lei pentru festival. (...) Lăsați muzica să răsune, lăsați melodiile și gândurile să se împletească și lăsați să înceapă cel de-al șaselea VIBE Festival”, a afirmat Soós.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a arătat că VIBE Festival nu este doar o întâlnire a evenimentelor muzicale, ci reprezintă mult mai mult, oferind posibilități de dezvoltare care trebuie exploatate.

“Cred că este nevoie și de aceste evenimente culturale, aceste evenimente distractive, pentru că toată lumea muncește de dimineața până seara și e foarte important să avem evenimente care sunt organizate la un nivel foarte rar, unde atât tinerii, cât și celelalte generații se pot distra și se pot simți bine. VIBE a devenit un simbol al Târgu Mureșului și al județului Mureș (...). Putem să vorbim liniștit de acest lucru care crește valoarea turistică, valoarea culturală a acestui județ și sunt ferm convins că acest VIBE, devenit simbol, deja atrage turiști și în celelalte perioade ale anului, nu doar în perioada în care e organizat. (...) Cred că unul dintre țelurile importante este ca toate generațiile să-și găsească posibilitatea să se distreze aici”, a afirmat Peter Ferenc.

Lasă un comentariu