Centura ocolitoare a Târgu Mureșului Ernei - Corunca a primit avizul Ministerului Apărării Naționale

Distribuie pe:

Deputata PSD de Mureș, Dumitrița Gliga, a anunțat recent faptul că centura de ocolire a Târgu Mureșului, Ernei - Corunca, a primit și ultimul aviz necesar.

“Avizul Ministerului Apărării este ultimul aviz necesar, dintre cele solicitate prin Certificatul de Urbanism emis de Consiliul Județean Mureș pentru Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș”, a spus deputata. Ea susține că în acest moment, pentru varianta ocolitoare mai sunt de parcurs câteva etape, pe care le-a trecut în revistă. Este vorba despre: reaprobarea indicatorilor tehnico-economici în CTE CNAIR și avizarea tehnică în MT, comisie interministerială; emiterea Hotărârii de Guvern privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici; demararea Procedurii de achiziție lucrări.

“De asemenea, vor fi făcute demersurile pentru aprobarea unei noi Hotărâri a Guvernului privind procedura de expropriere pentru suprafețele de teren care în urma actualizării documentației tehnice necesită a fi expropriate. Până în prezent au fost emise două Hotărâri de Guvern, respectiv Nr. 378/2013 și Nr. 753/2018 pentru exproprieri ale terenurilor de pe culoarul acestei variante ocolitoare”, a mai transmis Dumitrița Gliga.

Valoarea totală a investiției, actualizată în 2023, este de peste 1 miliard de lei (TVA inclus). Sursa de finanțare: POIM - fonduri europene și Guvern. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu