MApN: Copii ai militarilor căzuți sau răniți în teatrele de operații - participanți la Tabăra de vară pentru cercetași

Distribuie pe:

Copii ai militarilor căzuți sau răniți în teatrele de operații ori în misiuni interne sau proveniți din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învățătură, au participat la ediția din acest an a Taberei de vară pentru cercetași, care a avut loc, între 26 iunie și 2 iulie, la Predeal.

Potrivit unui comunicat transmis, de Ministerul Apărării Naționale, preluat de Agrepres, ministrul Angel Tîlvăr a participat la ceremonia de închidere a celei de-a XVI-a ediții a acestei tabere, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, instituție-parteneră a MApN în organizarea taberei, fiind reprezentat de ministrul Natalia-Elena Intotero.

„Ministerul Apărării Naționale a invitat, la ediția din acest an a taberei, copii ai militarilor căzuți sau răniți în teatrele de operații ori în misiuni interne sau proveniți din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învățătură. Ministrul Apărării Naționale a oferit diplome atât micilor cercetași participanți la programul din acest an, cât și organizatorilor. La rândul lor, cei mici au prezentat oaspeților un scurt exercițiu, în care au demonstrat abilitățile practice dobândite în cele șapte zile de tabără. (...) În acest an, printre tinerii cercetași care s-au instruit la Predeal s-au aflat copilul aspirantului (post-mortem) Gheorghe Cătălin Rădoi, căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul de la Tuzla, în 2010 și cel al plutonierului adjutant Vasile Zbâncă, rănit în misiune de luptă în Afganistan, în anul 2007", arată sursa citată.

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat valoarea de simbol a prezenței la fiecare ediție a taberei pentru cercetași organizată de MApN a copiilor eroilor Armatei României căzuți la datorie sau răniți în misiuni în teatrele de operații.

„Armata României a fost și va rămâne o familie unită. Am fost deosebit de onorați de prezența copiilor eroilor noștri la această tabără, care este un proiect de suflet pentru noi", a declarat, conform comunicatului, ministrul Apărării Naționale.

Totodată, oficialul a apreciat calitatea pregătirii oferite copiilor și a fost de părere că ședințele de alpinism, tehnicile de adaptare în natură, precum și activitățile sportive au constituit ingredientele principale ale unei experiențe unice, care le va fi de folos acestora în viață.

„Sunt convins că participarea la această tabără va rămâne pentru fiecare dintre voi o amintire dragă și că ați legat prietenii trainice între voi și cu colegii noștri din Armata României care v-au fost alături pe parcursul acestei săptămâni. A fost o mare plăcere să vă întâlnesc și vreau să vă mulțumesc pentru seriozitatea cu care v-ați implicat în activitățile care v-au fost propuse. Am fost foarte impresionat de felul în care v-ați demonstrat abilitățile de cercetași, care sunt convins că vă vor folosi pe viitor, nu doar pentru cei care veți fi inspirați de această tabără pentru a alege o carieră militară, deși mi-aș dori să fiți cât mai mulți care luați în considerare această opțiune. Vă doresc tuturor mult succes", le-a spus ministrul Tîlvăr micilor cercetași.

Ministrul Apărării Naționale a mulțumit ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia-Elena Intotero, pentru sprijinul acordat acestui proiect important și a exprimat hotărârea de a extinde acest program pe viitor.

Cea de-a XVI-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetași" a fost găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi", cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua" București.

Activitatea a fost organizată, ca și în edițiile precedente, de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Asociația de Caritate din Armata României „CAMARAZII", Asociația ONOR, cu aportul Statului Major al Forțelor Terestre.

(Sursa foto: Ministerul Apărării Nationale, Romania - www.mapn.ro/Facebook)

Lasă un comentariu