În cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate proiectele de hotărâre privind reorganizarea instituțiilor subordonate, precum și depunerea unui nou proiect de finanțare de către Spitalul Clinic Județean pentru dotarea Clinicii de Oncologie.

Distribuie pe:

Apelul de proiecte a fost lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în cadrul Programului de Sănătate și este finanțată din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 27,7 milioane de lei.

La ședința de astăzi a mai fost votat proiectul privind rectificarea de buget a lunii iunie ce a vizat o serie de rearanjări bugetare dar și majorarea bugetelor instituțiilor subordonate. În consecință, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” au solicitat majorarea bugetelor cu 1,5 milioane, respectiv cu 14,7 milioane de lei. Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel a primit o majorare de 120 de mii de lei, iar Filarmonica de Stat Târgu Mureș a solicitat o majorare bugetară de 75 mii lei, precum și majorarea veniturilor proprii cu 38 mii lei.

De asemenea au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, precum și reorganizarea mai multor instituții subordonate.

Totodată, s-a  aprobat documentația technico-economică a proiectului Modernizarea și reabilitarea drumului județean 153A-153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata. Modernizarea tronsonului de peste 45 km se va realiza în două etape, cu un cost total de 480,5 milioane de lei. Din această sumă, traseul dintre comuna Eremitu și Sovata are o valoare de 225,1 milion de lei, iar dintre Ernei și Eremitu costă 255,4 milioane de lei.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu