Simulare de accident major cu degajare de substanțe periculoase

Distribuie pe:

În jur de 100 de pompieri militari, jandarmi, polițiști, militari ai Ministerului Apărării Naționale și voluntari au participat, joi, la un exercițiu în care a fost simulat un accident major cu degajare de substanțe periculoase la un operator economic SEVESO de nivel superior din Târgu Mureș.

“S-a încercat simularea unor scenarii cât mai aproape de realitate, scenarii care nu au fost cunoscute de participanții la exercițiu. În acest sens, jucătorii au trebuit să execute misiunea cu maximă responsabilitate și atenție. Atât situațiile reale, cât și exercițiile ne ajută să devenim mai buni, mai experimentați și mai siguri pe noi”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, într-un comunicat de presă.

Principale obiective ale simulării au fost cooperarea între structurile cu responsabilități în planul de urgență externă, realizarea în timp scurt a măsurilor și acțiunilor de protecție și intervenție în caz de accident major și antrenarea personalului de conducere în organizarea, pregătirea, coordonarea și desfășurarea exercițiului.

De asemenea, s-a urmărit antrenarea cadrelor cu funcții de conducere și a celor care încadrează grupa operativă, antrenarea personalului de serviciu din cadrul dispeceratului, perfecționarea deprinderilor personalului pentru executarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență, precum și organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere a incendiilor, salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Exercițiul a avut loc în curtea S.C. DAFCOCHIM S.R.L., pentru testarea Planului de Urgență Externă, fiind un operator economic SEVESO - accidente majore în care sunt implicate substanțe periculoase - de nivel superior.

“Pentru buna desfășurare a exercițiului, din partea ISU Mureș au fost alocate 34 de cadre militare, comanda unității, două Autospeciale de Stins Incendii cu Apă și Spumă, Autospeciala CBRN, Autospeciala Transport Roboți, Autospeciala Hidroperforare, APIC cu un ventilator, Autoscara Mecanică, Complet Pernă de Salvare, Punctul de Comandă Mobil, două ambulanțe SMURD, un ATPVM, 10 voluntari din pasiune, patru cadre din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, patru cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș, șapte cadre din partea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, 20 de cadre militare din partea MApN, reprezentanți din partea Crucii Roșii filiala Mureș și angajați ai operatorului economic împreună cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență S.C. DAFCOCHIM S.R.L.”, a precizat ISU Mureș.

Lasă un comentariu